Nabodala iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Okusna in pisana nabodala, pripravljena iz paprike, bučke, sira za pečenje in navadne klobase bodo teknila vsem. Poleg lahko postrežemo pečen mlad krompir (ali drugo poljubno prilogo), ki nas še dodatno nasiti in preskrbi z energijo.
Za spremembo nabodala pečemo v pečici, na peki papirju in tako ne rabimo dodatne maščobe, paprike in bučke pa ohranijo svoj okus in barvitost.

Nabodala iz pečice

Nabodala iz pečice – pripomočki

  • 14 lesenih palčk dolžine 20 – 25 cm za pripravo nabodal
  • pekač v velikosti pečice

Nabodala iz pečice – sestavine

Za 14 nabodal:

  • 400 g navadne klobase (pasja radost)
  • 380 g sveže bučke (zelene cukete)
  • 500 g sveže raznobarvne paprike
  • 200 g sira za žar
  • morska sol po okusu
  • listi solati za dekoracijo (po želji)

Nabodala iz pečice – postopek

Zelenjavo po potrebi operemo pod hladno tekočo vodo, nato papriki odstranimo semena, če je bučka mlada, je ni potrebno olupiti. Pripravimo še navadno klobaso in sir za žar.

Nabodala iz pečice

Vse sestavine, ki jih bomo potrebovali narežemo na kvadratne ali okrogle koščke velike 2 – 3 cm. Papriko in bučke po okusu in želji posolimo. Pripravljene sestavine v mešanem vrstnem zaporedju nabadamo na lesene palčke.

Nabodala iz pečiceNa pekač, obložen s papirjem za peko polagamo nabodala. Pečico segrejemo na 200 °C in, ko je segreta, vanjo potisnemo pekač z nabodali, ki jih na srednjem vodilu pečemo 30 – 40 minut. Pri pečenju nabodal, ki so pretežno rastlinska, je potrebno paziti, da se preveč ne zapečejo, zato nabodala med peko spremljamo.

Nabodala iz pečice

Medtem, ko se nabodala pečejo, si pripravimo še poljubno prilogo, na-primer pečen mlad krompir. 

Pečena nabodala naložimo na krožnik, pri tem lahko uporabimo zelene liste solate za dekoracijo in dodamo pečen mlad krompir oziroma drugo poljubno prilogo in seveda solato.

Nabodala iz pečice

Ni nujno, da nabodala pečemo na žaru, tudi pečica je odličen pripomoček in še peka je bolj enostavna. Lučka Glaser

Nabodala iz pečice

Za predjed pa lahko ponudimo različne mesne ali zelenjavne juhe:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor