Mafini iz mletega mesa
Print Friendly, PDF & Email

Mafini iz mletega mesa so na pogled privlačni in lepo zapečeni, za povrh pa tudi zelo okusni. Z malo domišljije jih lahko ponudimo katerikoli dan v tednu, ne glede na del dneva. Primerni za vse generacije, saj ne vsebujejo ostrih začimb in ker vsebujejo mlado govedino jih lahko ponudimo tudi diabetikom. Vsekakor ideja za odlično, malce drugače postreženo kosilo.

Mafini iz mletega mesa

Pripomočki za pripravo mafinov iz mletega mesa

  • model za mafine

Sestavine mafine iz mletega mesa

Za štiri osebe:

  • 600 g mletega govejega mesa, mlade govedine
  • 150 g narezane čebule
  • 100 g belega kruha
  • 3 jajca
  • 150 ml mleka
  • 1 žlica na drobno narezanega peteršilja
  • 2 žlici drobtin
  • 30 ml olja po želji
  • morska sol po okusu

Priprava mafinov iz mletega mesa

Pripravimo si sestavine, ki jih bomo uporabljali, čebulo olupimo in jo narežemo na drobno, rezine kruha pa narežemo na 1 cm velike kocke in meso pregnetemo, oziroma prerahljamo, da se vse ostale sestavine lažje spojijo v mesni masi.

Mafini iz mletega mesa

Najprej čebulo na malo olja v ponvi prepražimo toliko, da postekleni in rahlo porumeni in odstavimo s štedilnika, da se ohladi. Ko je prepražena čebula ohlajena, jo dodamo mletemu mesu, nato nadaljujemo z dodajanjem ostalih sestavin: na kocke narezan kruh, jajci, mleko, na drobno narezan peteršilj in sol, vse skupaj dobro premešamo in če imamo občutek, da je masa preredka, za zgostitev dodamo še drobtine.

Mafini iz mletega mesaPekač za mafine dobro premažemo z oljem, lahko uporabimo tudi modelčke za mafine, ki pa jih moramo tudi premazati z oljem. Z maso napolnimo modelčke do vrha. Navadno pečico segrejemo na 180 °C  in ko je segreta, postavimo napolnjen model za mafine v pečico.

Mesne mafine pečemo približno 40 minut, ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice, počakamo par minut, potem pa jih poberemo iz modela, če smo jih pekli v papirnatem modelčku, ga lahko odstranimo, ali pa ponudimo skupaj z njim.

Sesekljan zrezek si lahko pripravimo tudi malo bolj dekorativno in z malo domišljije naredimo obrok še bolj okusen in zanimiv. Lučka Glaser

Zraven mafinov iz mletega mesa lahko ponudimo:

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor