Buče s krompirjem za prilogo
Print Friendly, PDF & Email

Okusna, hranilna in nizkokalorična jed oziroma priloga, ki je enostavna in lahko zelo hitro pripravljena. Buče so naravni diuretik, priporočajo jih kot prehrano ljudem, ki jih pestijo bolezni kot so: protin, vnetje ledvic, revmatizem, vnetje sečnega mehurja in sladkorna bolezen. Buče lahko uživamo kuhane ali pečene, iz njih pripravimo juhe, prikuhe, glavne jedi, kompote in tudi sladice. Danes skupaj s krompirjem v okusni prilogi.

Buče s krompirjem za prilogo

Buče s krompirjem za prilogo – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Buče s krompirjem za prilogo – sestavine

Za 4 osebe:

  • 400 g narezanih buč hokaido
  • 400 g narezanih jedilnih buč cuket
  • 500 g narezanega krompirja
  • 1000 ml vode
  • 1 žlica posušene ali mokre jušne zelenjave
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Buče s krompirjem za prilogo – postopek

Buče najprej olupimo in jih narežemo na kocke velike 1,5 – 2 cm, enako storimo tudi s krompirjem, ki ga damo direktno v posodo v kateri ga bomo skuhali. Krompirju dolijemo vodo in ga, ko zavre, ob zmernem vrenju kuhamo 8 – 10 minut, da je delno kuhan.

Nato dodamo narezane buče, jušno zelenjavo in sol, lonec pokrijemo in kuhamo še 5 – 8 minut, pri tem pa moramo paziti, da se buče ne razkuhajo. Ko je zelenjava kuhana, jo odcedimo. Tekočino, ki jo odlijemo, lahko shranimo in uporabimo za dolivanje juh, omak …

Buče s krompirjem za prilogo

Kuhane buče s krompirjem lahko ponudimo kot prilogo mesnim jedem, lahko pa tudi samostojno skupaj sezonsko solato.

Buče s krompirjem za prilogo

Pogled v napolnjeno skledo kuhanih buč in krompirja nam spodbudi apetit po hrani. Lučka Glaser

Nekaj idej, kaj ponuditi poleg:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor