Beljakovo – čokoladno pecivo
Kar nekajkrat se zgodi, da pečemo pecivo, v katerem porabimo samo rumenjake. Kaj narediti z odvečnimi beljaki? Tukaj je odličen recept za beljakovo – čokoladno pecivo, ki bo nasitilo vsakega sladokusca.
Beljakovo – čokoladno pecivo – pripomočki:
- dve plastični posodi
- manjša posodica
- žlica
- ročni mešalec
- tehtnica
- pekač dimenzije 20 x 30 cm
- pečica
Beljakovo – čokoladno pecivo – sestavine:
- 120 g sladkorja
- 140 g masla
- 120 g moke
- 100 g čokolade v prahu
- 1 dl mleka
- 6 beljakov
- 200 ml sladke smetane
- kakav za posip
Beljakovo – čokoladno pecivo – postopek:
Pečico prižgemo na 200 °C. Maslo vzemimo ven iz hladilnika vsaj 1 uro prej, da se omehča. Nato ga z mešalcem penasto umešamo skupaj s sladkorjem. V posodici zmešamo čokolado v prahu ter mleko, ki jo nato dodamo maslu in sladkorju.
Stepemo beljake in jih dodamo k čokoladni zmesi.
Nato počasi vmešamo še moko. V namaščen pekač prelijemo maso ter jo položimo v pečico in pečemo 25 minut. Po pečenju izgleda takole:
Biskvit ohladimo, nato stepemo sladko smetano in prekrijemo čez celoten bikvit.
Čez posujemo kakav in postrežemo narezano na kocke. Pecivo držimo v hladilniku, saj vsebuje stepeno sladko smetano na vrhu.
V nadaljevanju pa si lahko ogledate nekaj izbranih receptov, v katerih za postopek porabimo samo rumenjake:
- Pomarančni creme brulle
- Linške rezine z orehi
- Masleni piškoti
- Enostavna krhka pita z borovnicami
- Pita z vanilijevo kremo in slivami
Sedaj ni več dileme! Ko ne veste kako porabiti odvečne beljake, si privoščite beljakovo – čokoladno pecivo.
Prijetno sladkanje 🙂