Vaflji za zajtrk
Print Friendly, PDF & Email

Vaflji. Tako preprosti za pripravo, a vendar se zdi, da na vaflje ne-malokrat pozabimo. V nadaljevanju boste našli odličen recept za res okusne vaflje. Vaflji so primeren obrok tako za zajtrk, kot večerjo.

Vaflji – pripomočki, ki jih potrebujemo:

  • pekač za vaflje
  • metlica za ročno stepanje
  • zajemalka
  • plastična posoda za pripravo mase
  • jedilna žlica
  • čajna žlička
  • kuhinjska tehtnica

Vaflji – sestavine

(za 12 vafljev):

  • 125 g masla
  • 250g moke
  • 200 ml mleka
  • 70 g sladkorja
  • 3 jajca (cela)
  • 2 kavni žlički pecilnega praška
  • 2 jedilni žlici mlačne vode

Vaflji – postopek priprave

Najprej stepemo jajca (rumenjake in beljake), nato dodamo sladkor in z metlico za ročno stepanje jajca in sladkor penasto vmešamo. Medtem stopimo maslo. Maslo dodamo zmesi iz jajc in sladkorja in ponovno premešamo z metlico za ročno stepanje. Nato pa masi za vaflje postopoma dodajamo mleko in moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Masa za vaflje bo gotova, ko bodo vse sestavine dobro premešane med seboj.

vaflji-za-zajtrk

Vključimo pekač za vaflje in počakamo, da se segreje na primerno temperaturo. Nato z zajemalko zajemamo maso za vaflje in jo vlivamo na ploščo pekača za vaflje, tako, da prekrijemo površino. Nato porov pekača za vaflje pokrijemo in počakamo, da se vaflji spečejo (nekje 3-5 minut, odvisno tudi od stopnje zapečenosti, ki jo želite).

vaflji-za-zajtrk-2

Vaflje vzamemo iz pekača za vaflje in postrežemo skupaj z marmelado (v mojem primeru je bila to domača jagodna marmelada), lahko obložite s svežim sadjem, uporabite Nutelo ali pa pojeste kar same. Sama sem jih ponudila skupaj z vročim sadjem (glej: skutni praženec s toplo ribezovo omako).

Ljubitelje vafljev in čokolade vabim, da poskusite tudi čokoladne vaflje.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 53 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor