Goveji golaž po receptu naših babic
Naredimo goveji golaž po receptu, ki so ga izdelale naše babice. Postopek je preprost, vsebina recepta pa zadostuje za 6 obrokov.
Goveji golaž po receptu naših babic postrežemo lahko ob restanem krompirju, testeninam ali s kruhovimi šnitami.
Goveji golaž – pripomočki
- deska in nož za rezanje
- večji lonec za praženje in kuhanje sestavin
- velika jušna žlica
- kuhalnica
Goveji golaž – sestavine
- 1 kg mlade govedine brez kosti
- 5 velikih čebul
- 5 velikih jušnih žlic sveže narezanega peteršilja
- 1 goveja kocka (bolje domača jušna osnova)
- 1 žlica vegete (ali bolje: domača začimbna mešanica)
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol in poper
- olje
- voda
Goveji golaž po receptu naših babic – postopek:
Na segretem olju pražimo 5 velikih na drobno narezanih čebul. Pražimo jih po nasvetu za praženje čebule vsaj 15 minut.
Dodamo na drobno narezan peteršilj, meso narezano na manjše kose, sol, poper, kocko in vegeto ter pražimo naprej.
Pražimo toliko, da voda ostane na samem dnu lonca.
Nato vlijemo 1,5 l vode, dodamo 1 žlico paradižnikove mezge in v pokriti posodi kuhamo vsaj 1 uro oziroma tako dolgo, da kosi mesa postanejo mehki, tekočina pa povre do polovice lonca.
Goveji golaž po receptu naših babic je pripravljen.
Dober tek.