Ledenke lubenica-pomaranča z meto
Lahko bi rekla, da so ledenke lubenica-pomaranča z meto z okusom po poletju.
Hitro in enostavno pripravljene ledenke, ki vsebujejo samo sadje in zelišča, brez dodanega sladkorja so okusna poletna osvežitev za vse – staro in mlado. Če niste ljubitelji mete, jo lahko izpustite, sicer pa jo uporabite po okusu.
Pripomočki za ledenke lubenica-pomaranča z meto
- blender ali palični mešalnik
- modelčki za sladoledne lučke
Sestavine za ledenke lubenica-pomaranča z meto
Za 6 cca. 70 ml ledenk (lučk):
- 400 g lubenice
- sok 1 pomaranče (cca. 1 dl)
- nekaj listov (manjši šopek) sveže mete mete (po okusu; lahko tudi izpustite)
Priprava ledenk lubenica-pomaranča z meto
400 g lubenice brez pečk, sveže iztisnjen pomarančni sok 1 pomaranče in nekaj listov mete (po okusu, jaz sem jih dala 6,) damo v posodo blenderja (naj vas količine na fotografijah ne zavedejo, saj sem delala manjšo količino ledenk).
Vse skupaj zmiksamo. Če blenderja nimamo, si pomagamo s paličnim mešalnikom. Vsebino precedimo skozi gosto cedilo (ni pa obvezno), da dobimo čisto tekočino.
Tekočino prelijemo v modelčke za lučke, jih zapremo oziroma namestimo pokrovčke in jih damo v zamrzovalnik za okoli 10 ur oziroma tako dolgo, da ledenke zamrznejo.
Ko so ledenke lubenica-pomaranča z meto pripravljene za uživanje, jih za nekaj sekund potopimo v vročo vodo, ali pa podržimo pod vročo tekočo vodo in že lahko uživamo v okusu poletja ujetem v ledenkah iz lubenice in pomaranče, katerim smo dodali meto.
In še namig – če boste ledenke uživali samo odrasli in ni strahu, da bi jih našle otroške roke, lahko pomarančni sok delno ali v celoti nadomestite z npr. ginom, belim rumom, …
Preverite tudi: kako najenostavneje razrezati lubenico.
Ljubitelji domačih sadnih sladolednih lučk pa poskusite tudi domače 100% sadne sladoledne lučke.