Domače 100% sadne sladoledne lučke
Print Friendly, PDF & Email

Pogosto delam domače sladoledne lučke ali sladoled, ampak te 100% sadne sladoledne lučke so pri nas doma pravi hit in so naše najljubše. Vsebujejo samo sadje in so krasna poletna osvežitev. Tudi hči jih ima zelo rada in z veseljem sodeluje pri njihovi pripravi, še rajši pa se seveda odpravi do zamrzovalnika in si postreže z njimi. 😉
Spodnji recept sadnih lučk je z jagodami, bananami in pomarančo. Jagode lahko poljubno zamenjate za drugo sadje, pomarančo pa bi lahko zamenjali tudi za npr. lubenico. Pa si kar poglejmo recept za 100% domače sadne sladoledne lučke iz zgolj 3 sestavin.

Domače 100% sadne sladoledne lučke

Pripomočki za 100% sadne lučke:

  • palični mešalnik
  • modelčki za izdelavo sladolednih lučk
  • ožemalnik citrusov

Sestavine za 100 % sadne sladoledne lučke

Za cca. 7 sladolednih lučk po 75 g:

  • 250 g jagod
  • sveže iztisnjen sok 1 pomarančne (cca. 1 – 1,3 dl; odvisno kako sočna in velika je pomaranča)
  • 1 banana (cca. 100-140 g)

Priprava 100 % sadnih lučk

Jagode očistimo, odstranimo zelenje, morebitne slabe, nagnite dele. Jagode damo v posodico primerno za pasiranje s paličnim mešalnikom. Banano olupimo in nalomimo na koščke, ki jih dodamo k jagodam. Pomarančo prerežemo na pol in dobro ožamemo na ožemalniku citrusov. Dobljeni sok prilijemo k sadju. Vse skupaj s paličnim mešalnikom dobro spasiramo, da ni več koščkov.

Domače 100% sadne sladoledne lučke

Dobljeno tekočino prelijemo v modelčke za pripravo sladolednih lučk. Pri tem upoštevamo navodila proizvajalca. Modelčke zapremo in postavimo v zamrzovalnik za okoli 10 ur oziroma tako dolgo, da lučke zamrznejo.

Domače 100% sadne sladoledne lučke

Ko so domače 100% sadne sladoledne lučke pripravljene za uživanje, jih vzamemo iz modelčka (pred tem jih za nekaj sekund pomočimo v toplo vodo (okoli 50 °C ali pa splaknemo pod tekočo vročo vodo), da jih lažje izvlečemo iz modelčka (sledite navodilom proizvajalca) in uživamo v domačem 100 % sadnem sladoledu!

Domače 100% sadne sladoledne lučke

Ljubitelji domačega sladoleda in lučk poskusite tudi:

Domače 100% sadne sladoledne lučke

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor