Rabarbara pečena v rdečem vinu
Rabarbara pečena v rdečem vinu je hitro pripravljena, božansko dobra sladica iz treh sestavin. Za nujne primere! Ko bi se radi posladkali z osvežilno sladico. Lahko ji dodate zgolj smetano ali se poigrate še s kepico sladoleda. Podajo se ji tudi hrustljavo pražene drobtinice na maslu. Domišljiji dajte prosto pot tudi pri izbiri skodelice v kateri bo servirana. Najboljša je prijetno ohlajena a odlična je tudi še vroča . . . Več kot dovolj razlogov za pripravo te odlične, hitre sladice.
Če ste ljubitelj rabarbare priporočam tudi:
- rabarbarin posladek s čokoladno kremo iz kozarca
- jabolka in rabarbaro pečeno v rdečem vinu
- osvežilno čežano iz jabolk in rabarbare
- lahko pripravite tudi aromatično marmelado iz rabarbare in pomaranč
Rabarbara pečena v rdečem vinu- pripomočki:
- deska
- nož
- pekač dimenzij 30 cm x 21 cm
- kuhinjska merica
Rabarbara pečena v rdečem vinu – sestavine:
- 300 do 400 g rabarbare
- 2 dl rdečega ali črnega vina
- 4 zvrhane jušne žlice rjavega sladkorja
Čas peke 30 do 40 minut na 200° C.
Rabarbara pečena v rdečem vinu – postopek priprave:
Stebla rabarbare operite, nekoliko osušite in narežite na poljubne kocke. Enakomerno jih porazdelite po pekaču. Prelijte z 2 dl rdečega ali črnega vina ter posujte s sladkorjem.
Pecite v ogreti pečici na 200° C 30 do 40 minut. Pecite odkrito, brez ventilatorja in bodite pozorni na količino tekočine.
Sladica naj po končani peki vsebuje nekaj tekočine.