Jabolka in rabarbara pečena v rdečem vinu
Če radi okušate nove kombinacije in vas mika stare recepte pripraviti nekoliko drugače potem jabolka in rabarbaro specite v rdečem vinu. Osvežilna sladica, ki kliče po še in jo lahko servirate na različne načine. Hitra in enostavna za pripravo bo ta sladica zagotovo osvojila vaše brbončice.
Jabolka in rabarbara pečena v rdečem vinu – pripomočki:
- nož za čiščenje sredice jabolk
- pekač (dimenzije cca 18 x 25 cm)
- nož
- deska
- velika servirna žlica
Jabolka in rabarbara pečena v rdečem vinu – sestavine:
- 6 srednje velikih jabolk topaz (cca 800 g)
- 1,5 dl suhega rdečega vina (cabernet sauvignon)
- 200 do 300 g rabarbare
- 30 g rjavega sladkorja (dve veliki servirni žlici)
(za 6 oseb)
180° C, 30 – 40 minut
Jabolka in rabarbara pečena v rdečem vinu – postopek priprave
Operite rabarbarina stebla in jabolka. Jabolkom izdolbite sredico.
Oprana stebla rabarbare prerežite na polovico in jih zložite po sredini pekača, ob strani položite jabolka.
Zalijte z 1,5 dl suhega rdečega vina cabernet sauvignon.
Jabolka posipajte z dvema velikima servirnima žlicama sladkorja (cca 30 g). Pekač postavite v ogreto pečico na 180° C in pecite 30 do 40 minut.
Pečena sladica naj se pred serviranjem dobro ohladi. Hladno lahko za nekaj ur postavite v hladilnik.
Globok jušni krožnik bo odlična podlaga za serviranje. Vanj položite eno jabolko, nekaj stebel rabarbare, dodajte kepico vanilijinega sladoleda in sladko smetano. Po vrhu pa polijte z žlico ali dvema vinski sok, ki je ostal na dnu pekača. Prepustite se uživanju ob okušanju različnih a skladnih okusov. Sladico servirajte z žličko.