Rabarbara pečena v rdečem vinu
Print Friendly, PDF & Email

Rabarbara pečena v rdečem vinu je hitro pripravljena, božansko dobra sladica iz treh sestavin. Za nujne primere! Ko bi se radi posladkali z osvežilno sladico. Lahko ji dodate zgolj smetano ali se poigrate še s kepico sladoleda. Podajo se ji tudi hrustljavo pražene drobtinice na maslu. Domišljiji dajte prosto pot tudi pri izbiri skodelice v kateri bo servirana. Najboljša je prijetno ohlajena a odlična je tudi še vroča . . . Več kot dovolj razlogov za pripravo te odlične, hitre sladice.

Če ste ljubitelj rabarbare priporočam tudi:

Rabarbara pečena v rdečem vinu- pripomočki:

  • deska
  • nož
  • pekač dimenzij 30 cm x 21 cm
  • kuhinjska merica

Rabarbara pečena v rdečem vinu – sestavine:

  • 300 do 400 g rabarbare
  • 2 dl rdečega ali črnega vina
  • 4 zvrhane jušne žlice rjavega sladkorja

Čas peke 30 do 40 minut na 200° C.

Rabarbara pečena v rdečem vinu – postopek priprave:

Stebla rabarbare operite, nekoliko osušite in narežite na poljubne kocke. Enakomerno jih porazdelite po pekaču. Prelijte z 2 dl rdečega ali črnega vina ter posujte s sladkorjem.

Pecite v ogreti pečici  na 200° C 30 do 40 minut. Pecite odkrito, brez ventilatorja in bodite pozorni na količino tekočine.

Sladica naj po končani peki vsebuje nekaj tekočine.

Pameten nasvet
Servirate lahko še toplo, kot preliv za sladoled. Hladna je odlična s sladko smetano ali posuta z praženimi drobtinicami na maslu. Za večerno razvajanje lahko po vrhu dodate tudi nekaj kapljic ruma ali konjaka. Skodelica v kateri boste servirali pa je lahko vsakič drugačna …

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor