Brstični ohrovt
Nekateri ga obožujejo, spet drugi ne. Vsekakor pa je brstični ohrovt v kulinariki in naši prehrani nepogrešljiv. No, vsaj moralo
Preberi večNekateri ga obožujejo, spet drugi ne. Vsekakor pa je brstični ohrovt v kulinariki in naši prehrani nepogrešljiv. No, vsaj moralo
Preberi večČokolada – pregrešna rjava tablica, ki se ji večinoma zelo težko upremo. Seveda je prav, da ne pretiravamo s količino,
Preberi večZelje je zelo razširjena vrsta zelenjave, ki spada v rod križnic, v katerih so tudi repa, koleraba, brstični in listni
Preberi več‘Kruha ne naredi moka, ampak roka’ in ‘dober kot kruh’ sta le dva izmed množice pregovorov o kruhu. Ljudje namreč
Preberi večOh, ta zlato rjavi prah, ki nas omamlja s svojo skrivnostno aromo, spomni nas na najboljšo babičino jabolčno pito in
Preberi večPotica je slovenska kulinarična posebnost. Gre za, večinoma praznično pecivo iz razvajenega kvašenega testa, namazanega z različnimi nadevi, ki ga
Preberi večVčasih smo bolj lačni, drugič manj. Kakšno jed imamo raje, spet druge nam ne dišijo tako zelo. In kaj hitro
Preberi večMartinovo je praznik, ki ga praznujemo 11. novembra in je znan predvsem po dobrem vinu, ki ga je prinesla letina
Preberi večPoleti, ko cveti sivka in so vsa polja sivke vijolična, je zame ta prizor res čudovit. Sivka pa ni samo
Preberi večBučke in buče so v kulinariki zelo vsestransko uporabna zelenjava. Še največkrat jih uporabljamo med njihovo sezono, to je poleti
Preberi večPrav zagotovo lahko rečemo, da Italijani znajo uživati v dobri hrani in tudi pijači. Zanjo si vzamejo čas in njihovi
Preberi večJabolka v slovenskem prostoru zasedajo posebno mesto. Praktično ni sadnega vrta, v katerem ne bi našli vsaj ene jablane. Poznamo
Preberi večBučna semena so marsikomu priljubljen dodatek h kruhu, juham, omakam … ali pa jih grizlja kar tako. In niso le
Preberi večSte morda slišali že večkrat to besedo pa niste vedeli kaj bi kvinoja bila? Najverjetneje je odgovor pritrdilen. V slednjem
Preberi več