Halloween – strašne kulinarične ideje
Print Friendly, PDF & Email

Noč čarovnic ali angleško Halloween je praznik, ki je k nam prišel iz angleško govorečega sveta in smo ga (hočemo ali nočemo) nekako sprejeli. Eni bolj, drugi manj. Glavna značilnost tega praznika je izrezovanje buč, v katero se nato vstavi sveča in se postavi nekje zunaj. Zadnja leta praznik pridno izkoriščajo tudi naši trgovci, ki nam na svojih policah nudijo dekorativne izdelke in oblačila za noč čarovnic, prav tako pa tudi gostinci, ki organizirajo razne Halloween zabave. Pri vsem tem pa seveda tudi mi v ekipi OblizniPrste ne moremo stati križem rok. Naše praznovanje noči čarovnic se prične v kuhinji, kje pa drugje!

Preden si skupaj pogledamo strašne kulinarične ideje za noč čarovnic, pa preletimo še nekaj osnovnih značilnosti tega praznika.

Od kod beseda “Halloween”?

Halloween predstavlja okrajšavo za »All Hallow’s Eve« oziroma »Hallow Eve«, ki bi v prevodu pomenilo “večer vseh svetih” oziroma “večer pred vsemi svetimi”.

Kdaj in kje ga praznujemo?

Noč čarovnic se praznuje v noči iz 31. oktobra na 1. november, predvsem v angleško govorečem svetu: v Združenih državah Amerike, v Kanadi, Angliji, na Irskem, v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Običajno se otroci preoblečejo v kostume čarovnic ali pošasti in hodijo od hiše do hiše, kjer dobijo sladkarije. V razne kostume se ponekod oblačijo tudi malo večji otroci in se zabavajo na organiziranih ali privatnih zabavah. Na zabave vsekakor sodijo tudi strašni prigrizki, strašne sladice in čarobni napitki, zato si kar poglejmo, kakšne ideje smo vam pripravili. 

Strašni recepti za prste oblizn’t:

 1. Halloween duhci
 2. Halloween puding
 3. Čokoladna pajkova mreža
 4. Strašni pajkci
 5. Jedilne oči, ki jih naredimo sami, lahko uporabimo pri duhcih ali kje drugje
 6. Pica mumija za noč čarovnic
 7. Mini čokoladne buče
 8. Bučna pita v pajkovi mreži
 9. Pajki v napad
 10. Hitro pripravljeni čarovniški klobuki
 11. Pošastni pudingi
 12. Čarovniški sladki klobučki
 13. Preprosti strašni prigrizki za čarovnice
 14. Juha iz buče
 15. Bučni namaz iz golic
Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor