Smoothie, ki odvaja vodo iz telesa
Print Friendly, PDF & Email

Smoothie, ki odvaja vodo iz telesa je preprost napitek, ki mnogim, zaradi intenzivne zelene barve ni tako privlačen, a je prav, da si ga občasno privoščimo (beri: se potrudimo in ga popijemo) in tako na naraven način izločimo odvečno vodo iz telesa. Znaki, da imamo v telesu preveč vode, se kažejo v obliki oteklin, občutkom napihnjenosti ter celulita. Bolj strokovno to pomeni, da imamo v telesu neravnovesje med natrijem in kalijem. Običajno je natrija preveč, kalija pa primanjkuje. Glavna sestavina tega zelenega napitka je peteršilj, ki vsebuje veliko kalija in tako zelo ugodno vpliva na mehur, ledvice in jetra. Zavira pa tudi nastanek celulita. Če poznamo vse te dobre lastnosti napitka, potem ga brez težav popijemo, saj vemo, da smo naredili nekaj dobrega za svoje telo.

Smoothie, ki odvaja vodo iz telesa – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • blender
  • kozarec

Smoothie, ki odvaja vodo iz telesa – sestavine:

Sestavine so za 1 napitek oz. eno osebo.

  • 1 zrela banana
  • šopek peteršilja
  • ščepec mletega cimeta
  • 2-3 dl vode (sobna temperatura)

Smoothie, ki odvaja vodo iz telesa – postopek:

Za pripravo smoothija, ki odvaja vodo iz telesa, pa tudi za ostale smoothije, izberemo bolj zrelo banano, saj ima le-ta več sladkorja in tako izboljša okus napitka. Eno banano olupimo, narežemo ali natrgamo na kose in jo damo v blender.

Dodamo opran šopek svežega peteršilja.

Potrosimo s ščepcem mletega cimeta. Cimet ima številne zdravilne učinke – med drugim znižuje holesterol, pomaga pri vnetjih, saj ima antibakterijski učinek. Lajša menstrualne bolečine, izboljšuje cirkulacijo krvi, zmanjšuje utrujenost in še in še. Če ga imamo radi, lahko namesto enega ščepca v smoothie dodamo kar pol čajne žličke. Po želji lahko dodamo tudi druge začimbe. Ljubitelji začimb in smoothiev – preberite tudi nasvet, kako pripravimo mešanico začimb za smoothie in tako prihranimo čas pri vsakodnevnemu obredu priprave zdravega zajtrka.

Nato dolijemo 1 dl vode, ki naj bo sobne temperature. Nikakor ne hladne. Zapremo s pokrovčkom in na hitro zmiksamo. Lažje se sestavine miksajo, če najprej dodamo le malo vode (1 dl ali manj) in vklopimo blender in že zmiksane sestavine nato razredčimo z večjo količino, kot če bi že v začetku v blender nalili 2 ali 3 dl vode. S količino vode se lahko prilagajamo okusu; če imamo raje bolj gost napitek, uporabimo manj vode ali obratno.

Sveže pripravljen smoothie nalijemo v steklen kozarec in ga pijemo po požirkih.

Dekoriramo ga lahko s slamico in vejico peteršilja.

Na zdravje!

Poskusite tudi druge zdrave smoothie, ki pozitivno vplivajo na naše telo in naše počutje:

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor