Smoothie – vitaminska bomba
Print Friendly, PDF & Email

Ste ljubitelj rdečega ribeza? No, jaz nisem. Vem pa, da vsebuje ogromno vitamina C in drugih vitaminov, mineralov ter vlaknin, zato sem iskala kombinacijo nečesa, kar bi zakrilo okus kislega ribeza in to brez dodanega sladkorja. Našla sem, kar sem iskala!  Smoothie, kjer lahko brez kremženja zaužijemo večjo količino sveže nabranega ribeza. V naslovu ribeza namenoma nisem omenila, da ne bi od recepta odgnala tistih, ki ne marajo svežega ribeza. Poglejte to čudovito barvo in čimprej poskusite smoothie – vitaminska bomba.

Smoothie-vitaminska-bomba

Smoothie – vitaminska bomba – pripomočki:

  • nož
  • blender
  • kozarec

Smoothie – vitaminska bomba – sestavine:Smoothie-vitaminska-bomba-1

  • skodelica svežega ribeza
  • 1 bolj zrela banana
  • 1 nektarina (ali breskev)

Smoothie – vitaminska bomba – postopek:

Olupimo banano in razkosano damo v blender. Uporabimo bolj zrelo banano, saj takšna vsebuje več sladkorja, in bo tako odlično prekrila kisel okus svežega ribeza.

Smoothie-vitaminska-bomba-2Dodamo skodelico rdečega ribeza. Najboljše sveže nabranega z vrta, če ga nimamo, pa lahko uporabimo tudi ribez iz skrinje.

Smoothie-vitaminska-bomba-3

Dodamo še tretjo sestavino – po želji in okusu je to lahko nektarina ali breskev. Izberemo zelo zrel sadež, saj tako naš smoothie ne bo potreboval dodatnega sladkorja.

Smoothie-vitaminska-bomba-4Vse skupaj zmiksamo v blenderju in nalijemo v kozarec. Vitaminsko bombo postrežemo takoj! Če želimo bolj tekoč napitek, dodamo malo vode. Zaradi visoke vsebnosti vitamina C, je smoothie iz ribeza učinkovito naravno sredstvo za krepitev imunskega sistema.

Smoothie-vitaminska-bomba-6

Na zdravje!

Poskusite tudi napitek, ki zavira lakoto in topi maščobe, energijski napitek in ingverjev napitek za boljšo odpornost.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor