Sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas za zajtrk radi jemo spasirano sadje, pri čemer kombiniramo različne sadeže. V zmešano sadje ali zmešančka včasih vključim tudi špinačo, ponavadi zamrznjeno, saj je sveža z vrta na voljo pač le določen čas.

Če uporabim sadje, ki jed obarva v temno vijolično, se delcev špinače sploh ne vidi in tako nikogar ne motijo. 😉 V ta sadni zajtrk dodam še konopljine proteine, ki se prav tako ne okusijo in ne vidijo. Dodam še malo cimeta in (domačo) granolo in odličen sladek zajtrk je pripravljen.

Sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

Pripomočki za sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

  • palični mešalnik

Sestavine za sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

Za 1 osebo

  • 70 g borovnic
  • 100 g kakija
  • 1 banana
  • 1 pest špinače (sveže ali zamrznjene)
  • 1 noževa konica cimeta v prahu
  • 1 žlička konopljinih proteinov
  • po želji granola, jogurt …

Postopek za sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

Če bomo uporabili zamrznjene sestavine, vzamemo lonček ali posodo, v kateri jih bomo lahko odtalili na zmerni temperaturi kuhališča. Če bomo uporabili sveže oz. že odtaljene, ta korak izpustimo.

Za ta sadni smuti torej v posodo damo pest očiščene špinače.

Sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

Dodamo 70 g borovnic.

Sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

Dodamo še 100 g zrelega kakija (sama sem uporabila zamrznjenega). Posodo postavimo na štedilnik in na zmerni temperaturi sadje odtalimo (ni potrebno, da je povsem odtaljeno). Sestavine večkrat premešamo.

Sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

Na koncu dodamo banano, cimet in konopljine proteine.

Sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.

Sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

Tako, sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini je pripravljen. Prelijemo ga v kozarec ali skledico in mu dodamo granolo oz. kosmiče ali jogurt po želji. Dober tek!

Sadni zmešanček s špinačo in konopljinimi proteini

Preberite še te recepte za sadne zajtrke:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor