Sadni zmešanček s češnjami in borovnicami
Print Friendly, PDF & Email

Sadni zmešanček s češnjami in borovnicami je preprost in hitro pripravljen zajtrk, ki pa je zelo dobrega okusa. Sadje enostavno očistimo, po potrebi olupimo, narežemo in zmešamo s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Uporabimo lahko sveže ali zamrznjeno sadje, nekaj ga lahko prihranimo tudi za dekoracijo, ki jo nato vmešamo v smuti in tako dobimo zanimivejšo teksturo. Dodamo lahko tudi jogurt ali najljubše kosmiče.

Pripomočki za sadni zmešanček s češnjami in borovnicami:

  • skodela
  • palični mešalnik ali blender
  • nož
  • servirna skledica in žlica

Sestavine za sadni zmešanček s češnjami in borovnicami:

Za 1 osebo:

  • 100 g banane
  • 30 g borovnic
  • 30 g češenj
  • po želji še nekaj sadja za dekoracijo

Postopek za sadni zmešanček s češnjami in borovnicami:

Ta sadni zmešanček je pripravljen v nekaj minutah. Prvi korak je, da olupimo banano in jo damo v skodelo, v kateri bomo pripravili smuti. Če bomo za mešanje uporabili blender, sadje dajemo naravnost vanj. Dodamo tudi razpolovljene in razkoščičene češnje.

Borovnice splaknemo pod tekočo vodo, jih odcedimo in dodamo. Sama sem uporabila zamrznjene. Lahko počakamo, da se odtalijo, ni pa nujno.

S paličnim mešalnikom oz. blenderjem zmešamo vse sadje, da nastane gladka zmes.

Sadni zmešanček s češnjami in borovnicami nadevamo v servirno skledico. Sama sem na površino tega smutija, ki je dovolj gost, da sadje na njem ne potone, položila nekaj rezin sveže banane, malo borovnic in eno razpolovljeno češnjo. Vmešamo lahko tudi jogurt, skuto, kefir … dodamo lahko poljubne kosmiče, suhe banane itd. Dober tek!

Okusni so tudi ti smutiji:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor