Kokosov jogurt s sadjem
Print Friendly, PDF & Email

Za zajtrk mi večkrat tekne jogurt s sadjem. Ja, včasih sem jedla običajne sadne jogurte, a sem jih zaradi vsebnosti umetnih arom in sladkorja opustila. Zdaj si to preprosto jed, ki je lahko tudi dobra malica, pripravim kar sama doma. Je zelo hitro in enostavno in všeč mi je, da lahko dodajam sestavine glede na to, kar mi v tistem trenutku najbolj tekne.

Mogoče ste tudi vi že slišali, da mlečni izdelki in sadje skupaj v želodcu ne delujejo ravno najbolje. Iz tega razloga sem običajni jogurt iz kravjega mleka zamenjala za kokosov jogurt. Zdaj se jih dobi že v vseh trgovinah.

Kokosovemu jogurtu rada dodam banano in nekaj datljev, ki bi jih lahko nadomestili tudi z rozinami. Zraven dodam še ščepec cimeta, ki pomaga pri presnovi sladkorja, in doda meni zelo ljub vonj in okus. Kokosov jogurt s sadjem lahko jemo samostojno ali poleg drugih dobrot – poleg česa ga najraje jem sama, sem napisala na koncu recepta, zdaj pa najprej k pripravi.

Kokosov jogurt s sadjem

Pripomočki za kokosov jogurt s sadjem:

  • ne potrebujemo posebnih pripomočkov

Sestavine za kokosov jogurt s sadjem:

Za 1 osebo:

  • 110 g kokosovega jogurta
  • 1 banana
  • 3 datlji (lahko uporabimo tudi rozine)
  • noževa konica cimeta v prahu (lahko zamenjamo z vanilijevo pasto)

Postopek za kokosov jogurt s sadjem:

V skledico ali globlji krožnik damo olupljeno banano in jo pretlačimo s pomočjo vilic. Če želimo na koncu jed okrasiti, prihranimo kakšen kolobarček ali dva.

Kokosov jogurt s sadjem

Dodamo 110 g kokosovega jogurta (približno 3 zvrhane žlice oz. po želji več ali manj).

Kokosov jogurt s sadjem

Če datlji vsebujejo koščico, jo odstranimo in datlje narežemo na poljubno velike koščke (nekaj jih lahko prihranimo za dekoracijo). Če nam datlji ne teknejo, lahko uporabimo rozine. Dodamo še noževo konico cimeta v prahu.

Kokosov jogurt s sadjem

Vse skupaj premešamo in po želji predevamo v servirno skledico. Po želji okrasimo s kolobarji banane in narezanim datljem ali le ščepcem cimeta. Dober tek!

Kokosov jogurt s sadjem

Poleg kokosovega jogurta s sadjem sama najraje jem ponvičnike ali mandljevo omleto.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor