Bananin smuti s koruznimi kosmiči
Print Friendly, PDF & Email

Bananin smuti s koruznimi kosmiči je zelo hitro in enostavno pripravljen gostejši napitek, lahko pa ga jemo kar z žlico. Vsebuje banane, ki mu dajo prijeten sladek okus, in koruzne kosmiče, ki poskrbijo za teksturo. Napitek lahko pojemo takoj, ko ga pripravimo – v tem primeru bodo majhni delci kosmičev še rahlo hrustali. Če pa bomo napitek pustili stati, se bodo kosmiči zmehčali, napitek pa se bo tudi zgostil, saj se bodo kosmiči napojili s tekočino iz napitka. Bananinemu smutiju namreč dodamo še jogurt in mleko, ki vse skupaj povežeta. S količino mleka lahko tudi uravnavamo gostoto do točno take, ki nam je najbolj všeč. Bananin smuti s koruznimi kosmiči je zelo primeren za zajtrk, malico, za na pot in tudi otroci ga imajo zelo radi. Malčkom, ki imajo pri jedi še malo težav, lahko ponudimo gostejši smuti, ki se bo bolj prijel žlice. Na splošno priporočam gostejši napitek, saj ga bomo tako zgrizli in ne samo popili. Prebava se namreč začne že v ustih, ko hrano mehansko obdelamo in prepojimo s slino, zaradi česar je njena nadaljnja pot skozi naše telo lažja in boljša za nas.

Bananin smuti s koruznimi kosmiči

Pripomočki za bananin smuti s koruznimi kosmiči:

  • skleda
  • palični mešalnik
  • tehtnica
  • žlica
  • 2 skodelici ali kozarca, ki držita 2 dl

Sestavine za bananin smuti s koruznimi kosmiči:

Za 2 kozarca ali skodelici po 2 dl:

  • 200 g banan
  • 35 g koruznih kosmičev
  • 150 g jogurta
  • približno 1 dl mleka ali rastlinskega napitka po želji

Postopek za bananin smuti s koruznimi kosmiči:

Ta smuti bomo pripravili v nekaj minutkah. Vse sestavine enostavno damo v skledo, v kateri bomo bananin smuti s koruznimi kosmiči zmešali. Olupimo torej 2 srednje veliki banani in ju nalomimo na koščke. Odtehtamo 150 g jogurta in 35 g koruznih kosmičev. Količine lahko poljubno spreminjamo glede na okus.

S paličnim mešalnikom zmešamo vse sestavine v skledi in dodamo še mleko. Mleka lahko dodamo povsem po želji, če želimo zelo gost smuti, ga izpustimo, za redkejši napitek pa dodamo 1 dl mleka ali še več.

Pripravljen bananin smuti s koruznimi kosmiči nalijemo v 2 kozarca ali skodelici, ki držita 2 dl. Smuti lahko postrežemo takoj ali pa ga nekaj časa pustimo stati, če želimo, da so delci koruznih kosmičev zmehčani. Ker se bo s tem smuti tudi zgostil, lahko kasneje po želji prilijemo še malo mleka ali vode. Za dekoracijo lahko uporabimo kakšen kolobarček banane in koruzne kosmiče.

Če imate radi banane, poskusite še:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor