Borovničev zmešanček z vanilijevim jogurtom
Print Friendly, PDF & Email

Hitro in enostavno lahko naredimo okusno in za oči zanimivo sadno malico ali zajtrk. Sveže (ali zamrznjene) borovnice zmešamo z banano, da dobimo sadni zmešanček. Dodamo mu vanilijev jogurt – a ga ne vmešamo, ampak ju v kozarec nadevamo v plasteh, saj sta barvi enega in drugega izrazito kontrastni, kar izkoristimo pri vizualni plati te sadne poslastice.

Borovničev zmešanček z vanilijevim jogurtom

Pripomočki za borovničev zmešanček z vanilijevim jogurtom

  • palični mešalnik
  • kozarec, ki drži 3 dl

Sestavine za borovničev zmešanček z vanilijevim jogurtom

Za 1 osebo:

  • 1 banana
  • 40-45 g borovnic
  • 1/4 žličke cimeta
  • 1 žlička konopljinih proteinov (lahko izpustimo)
  • 150 g vanilijevega jogurta

Postopek za borovničev zmešanček z vanilijevim jogurtom

V skledico damo olupljeno banano, 40-45 g borovnic (če bomo uporabili zamrznjene, jih prej rahlo pokuhamo na nizki temperaturi, ali pa jih pustimo nekaj časa na sobni temperaturi, da se odtalijo), četrt žličke cimeta in žličko konopljinih proteinov.

borovničev zmešanček z vanilijevim jogurtom

Sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom.

borovničev zmešanček z vanilijevim jogurtom

Pripravimo si kozarec, ki drži 3 dl, in vanj nadevamo približno 2 žlici zmešanega sadja. Čezenj nadevamo plast vanilijevega jogurta. Za lepše vidne plasti jogurt začnemo nadevati ob robu kozarca in šele nato na sredini.

borovničev zmešanček z vanilijevim jogurtom

Nadaljujemo z zlaganjem plasti sadja in jogurta, dokler ne porabimo obeh sestavin. Čez lahko damo nekaj borovnic ali kakšen bananin krhelj za okras. Sama najraje dodam še kosmiče. Dober tek!

borovničev zmešanček z vanilijevim jogurtom

Če za zajtrk radi jeste sadje na različne načine, predlagam še te recepte:

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor