Hrustljav čips iz svinjske kože
Print Friendly, PDF & Email

Hrustljav čips je slan prigrizek, ki se mu mnogi težko upremo. Kaj pa hrustljav čips iz svinjske kože?! Ste ga že kdaj poskusili? Morda ste, pa niti sami ne veste, kaj ste zaužili. No, naj vam povem, da okus, predvsem pa nesramno dobra hrustljavost presenetita še največjega skeptika. Hrusta, hrusta . . .

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-10

Hrustljav čips iz svinjske kože – pripomočki:

  • večje cedilo
  • papirnate brisače
  • škarje (ali deska in nož)
  • pekač
  • posoda za cvrtje
  • penovka

Hrustljav čips iz svinjske kože – sestavine:Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-1

  • svinjska koža
  • olje za cvrtje
  • sol
  • po želji mleta paprika, čili

Hrustljav čips iz svinjske kože – postopek:

Svinjske kože speremo pod tekočo vodo ter jih odcedimo. Kolikor je mogoče, jih osušimo s papirnatimi brisačkami.

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-2
Svinjsko kožo narežemo na poljubne kose. To lahko storimo z nožem in desko, še hitreje in enostavneje pa lahko to storimo s škarjami.

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-3
Kose svinjske kože zlagamo na pekač (brez uporabe peki papirja ali maščobe).

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-4

Pekače zložimo v pečico. Hkrati lahko vstavimo 2 ali celo 3 pekače. Svinjske kože sušimo v ventilacijski pečici na 115 °C vsaj 2 uri, da se iz njih odcedi maščoba.

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-5

Nato jih odložimo na papirnate brisačke in jih tako osušimo.

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-6

Osušene kože (so trde – ne poskušajte jih!) cvremo v vročem olju le 10 sekund – kože precej hitro nabreknejo.

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-7

Po približno 10 sekundah jih s penovko hitro poberemo iz olja in odložimo na papirnate brisačke.

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-8

Hrustljav čips iz svinjske kože posolimo. Po želji ga lahko potrosimo s sladko papriko ali mletim čilijem.

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze-9

K hrustljavemu čipsu iz svinjske kože lahko postrežemo kakšno slastno omako ali pa čips namakamo v karijev namaz.

Hrustljav-cips-iz-svinjske-koze

Pameten nasvet
Če imate radi hrustljave čipse, poskusite tudi sladki cimetov čips iz tortilje.

Pa prijetno hrustanje!

Ocena:
Skupaj: 21 Povprečno: 4.4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor