Čips iz tortilje
Čips poznamo vsi. Tortilje tudi bolj ali manj. Kaj pa čips iz tortilje? Ste pomislili na nekaj slanega, morda celo pekočega? Ne, ne. Gre za povsem drugačen čips. Sladek in omamno dišeč. Slišite kako hrusta? Poskusite!
Čips iz tortilje – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- kovinski modelčki za piškote
- kozica za kuhanje
- 2 manjši skodelici
- žlička
- čopič za mazanje
- peki papir
Čips iz tortilje – sestavine:
- tortilje
- maščoba (po želji)
- skodelica sladkorja v prahu
- 1 žlička mletega cimeta
Čips iz tortilje – postopek:
Tortilje razrežemo na poljubne koščke. Pomagamo si lahko z modelčki za piškote. Večje kose, ki ostanejo od srčkov, lahko prav tako uporabimo za čips. Manjše koščke pa ne, saj bi se zažgali.
Tortilje lahko enostavno narežemo na trikotnike. Tako se izognemo odpadnemu materialu.
Na vodni pari stopimo 2 žlički maščobe (npr. kokosovo maslo).
Koščke tortilje premažemo z maščobo. Uporabimo lahko čopič za mazanje ali jih enostavno potopimo v skodelici z maščobo.
Zmešamo sladkor v prahu in mleti cimet. Namaščene koščke tortilje povaljamo v tem cimetovem sladkorju.
Zlagamo jih na pekač obložen s peki papirjem.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj C, 10 minut. Čas pečenja je tukaj zelo pomemben, zato pazite, da pečete res samo 10 minut.
Prijetno hrustljavo sladkanje!