Kako se lotiti granatnega jabolka
Print Friendly, PDF & Email

Mož obožuje granatno jabolko. Jaz priznam, nisem ljubiteljica, a vseeno pozobam kakšno zrnce, četudi me motijo peške v njih, saj vem, kako zelo zdrav je.
In ker je pri odpiranju granatnega jabolka lahko kar nekaj ”packanja” in špricanja, sem iskala nove načine, kako se ga lotiti. Zadnjič mi je pot prekrižal nek videoposnetek in seveda sem morala preizkusiti ali je res lahko tako enostavno in to brez špricanja?! Hitro sem kupila granatno jabolko in … akcija! Tako zelo enostavno, da kar res ni. In brez zapackane kuhinje. Pa poglejmo …

kako se lotiti granatnega jabolka

Kako se lotiti granatnega jabolka?

Potrebovali boste granatno jabolko, nožek in seveda skledico v katero boste shranili izdolbena rdeča semena.

Najprej z nožkom granatno jabolko zarežemo na spodnji strani, kjer je ”konica”. Zarežemo v obliki šestkotnika. Zarezani del izrežemo, pri tem pazimo, da z nožem ne gremo pregloboko in odstranimo ‘kapico’. Sedaj se nam lepo pokažejo prekati granatnega jabolka. Zato z nožem po zunanji strani zarežemo po linijah belih črt (prekatov).  Povsem enostavno sedaj lahko granatno jabolko glede na prekate razpolovimo.

kako se lotiti granatnega jabolka

Vsako polovico granatnega jabolka glede na zareze in prekate enostavno razdelimo še na 3 dele. Kot bi imeli krhlje. Iz vsakega krhlja posebej izdolbemo semena (nežno pritiskamo s palcem, nekateri pa kar potolčejo po lupini z žlico, da semena izpadejo) oziroma odstranimo, olupimo belo ovojnico, ki ovija rdeča semena.

kako se lotiti granatnega jabolka

Tako bomo povsem enostavno in brez velikega nereda in špricanja iz sočnih semen, pripravili granatno jabolko za uživanje.

Naj vam tekne!

Bodisi surov ali pa v sladicah, celo napitkih:

Poglejte tudi: Kako se lotiti manga.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor