Čaj iz listov fige
Print Friendly, PDF & Email

Vsi poznamo slasten sadež fige, sedaj pa spoznajmo tudi koristi listov fige in si jih naberimo in posušimo, da jih bomo lahko uporabljali vse leto za podporo našemu zdravju. Le malo ljudi ve, kako koristen je čaj iz listov fig za naš organizem. Med drugim znižuje krvni sladkor, raven slabega holesterola, ugodno vpliva na ljudi, ki imajo težave s pljuči, bronhitisom, astmo. Pomaga tudi, če imamo razjedo in težave z želodcem, …

Vrst dreves fige je veliko, za čaj iz figovih listov uporabljamo samo liste fig, ki imajo užiten tudi plod.

Čaj iz listov fige

 

Čaj iz listov fige – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Čaj iz listov fige – sestavine

Za 1 liter čaja;

  • 1 liter vode
  • 3 žličke suhih ali svežih listov fige, ki so zdrobljeni ali natrgani

Čaj iz listov fige

Nabiranje in sušenje

Naberemo čiste liste fige, stran od cest, industrije in vsaj 2 dni po dežju, po potrebi jih na hitro speremo v hladni vodi, zbrišemo s čisto krpo ali papirnatimi prtički, nato jih naložimo na pladenj ali v zabojčke in postavimo na suh, zračni, senčen prostoru, da se posušijo.

Čaj iz listov fige

Čas sušenja figovih listov je odvisen od toplote, zračnosti in vlage v prostoru.

Čaj iz listov fige

Ali so listi dovolj suhi, ugotovimo tako, da jih poskušamo zdrobiti, če se lepo zdrobijo, so dovolj suhi. Zdrobljene liste shranimo v papirnate vrečke.

Čaj iz listov fige

Kuhanje čaja

Liste fige damo v hladno vodo in pristavimo na štedilnik, ko zavre, jih kuhamo 15 minut, nato čaj  precedimo in ga pijemo toplega ali hladnega dvakrat, do trikrat na dan. Čaj lahko pijete največ 3 tedne, nato s pitjem prenehajte in po dveh tednih lahko ponovite kuro s pitjem čaja iz listov fige.

Čaj iz listov fige

Dajmo podporo našemu telesu, da lažje premostimo ovire. Lučka Glaser

Še nekaj drugih zeliščnih čajev:

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor