Zelene palačinke z gobovim nadevom
Print Friendly, PDF & Email

Zelene palačinke z gobovim nadevom so prava brezmesna specialiteta. Popay bi bil zagotovo navdušen nad njimi. Veste zakaj? Odgovor poiščite med sestavinami.

Zelene palačinke z gobovim nadevom – pripomočki:

  • ponev
  • kuhalnica
  • deska
  • nož
  • plitek krožnik
  • žlica

Zelene palačinke z gobovim nadevom – sestavine:

Za 6 polnjenih palačink potrebujemo:

Gobov nadev:

  • 100 g jurčkov ali drugih gob
  • 1 večja čebula
  • nekaj žlic maščobe (olje)
  • 2 stroka česna
  • sol, poper
  • ščepec karija
  • ščepec rožmarina
  • ščepec peteršilja (ali nekaj vejic svežega)
  • 3/4 lončka kisle smetane
  • 2 jajci

Zelene palačinke z gobovim nadevom – postopek:

Zelene palačinke so narejene kot navadne palačinke, le da del moke nadomestimo s špinačo. Špinača daje palačinkam zanimivo zeleno barvo. Natančen recept za špinačne palačinke najdemo tukaj.

Gobov nadev pripravimo tako, da v ponvi stopimo maščobo in prepražimo čebulo, da malce postekleni. Dodamo na manjše kose narezane gobe. Najboljši so jurčki, vendar lahko uporabimo tudi druge sveže ali zmrznjene gobe (npr. šampinjone). Med praženjem večkrat premešamo. Solimo in popramo ter dodamo ščepec karija v prahu. Količino začimb prilagodimo okusu in željam. Po nekaj minutnem praženju gob, dodamo še na drobno nasekljan česen. Nato v ponev ubijemo še 2 jajčki, ju potrosimo z rožmarinom in peteršiljem ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še 3/4 majhnega lončka kisle smetane in premešamo, da se smetana enakomerno porazdeli. Segrevamo še 2 minuti, da se smetana pogreje in gobov nadev je pripravljen. Tri velike žlice gobovega nadeva damo na zeleno palačinko in jo z vsake strani zapognemo kot prikazuje slika.

Nato palačinko zvijemo v rolico.

Polnjene palačinke zložimo na plitek krožnik. Serviramo jih tako, da nanje damo 1 žličko kisle smetane in jo potrosimo z rožmarinom ali vanjo zapiknemo vejico svežega rožmarina.

Dober tek!

Iz zelenih špinačnih palačink lahko naredimo čudovito božično smrečico ali jih uporabimo kot podlago prigrizkov, npr. špinačnih kroglic, nabodal z mini paradižniki in mozzarello, jajčke s črnimi pajkci itd.

Ljubitelji zelene zelenjave poskusite tudi Zeleni smoothie za manjšanje apetita.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor