Potica kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Včasih se zgodi, da kakšen košček potice ali dva ostaneta, nekaj dni stara potica pa nikomur ne gre v slast. A povsem enostavno se tudi suho potico da spremeniti v novo in okusno sladico, ki bo izginila v hipu – v potica kroglice. Ni važno katero potico imate – orehovo, pehtranovo, skutno, kokosovo, kokosovo z Nutello … Vsako lahko na ta način spremenite v novo in vabljivo sladico. Enako lahko storite tudi z morebitnimi ostanki kakšnega biskvitnega peciva.

potica kroglice

Pripomočki za potica kroglice

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za potica kroglice

Navedene sestavine so okvirne, saj se razlikujejo glede na količino potice ki vam je ostala, pa tudi vrsto oziroma kako suha je potica. 

  • 160 g potice (v mojem primeru Raffaello potica)
  • 2-3 žlice oziroma cca. 80 g poljubne marmelade
  • malo kokosove moke (ali mletih oreščkov, čokoladnih mrvic …)

Priprava potica kroglic

Ostanke potice narežemo na rezine, kot bi sicer potico, rezine pa nato narežemo še na manjše koščke. Dodamo poljubno marmelado, jaz sem tokrat uporabila borovničevo in marmelado vmešamo v koščke potice. Najbolje kar s čistimi rokami. V kolikor želite, lahko marmelado nadomestite tudi z čokoladno lešnikovim namazom.

potica kroglice

V globok krožnik nasujemo malo kokosove moke (lahko tudi mlete oreščke, pisane čokoladne mrvice). Iz mase, ki je nastala oblikujemo poljubno velike kroglice, priporočam za grižljaj velike, ki jih povaljamo še v kokosovi moki.

potica kroglice

 

In nova sladica je tu, verjamem, da bo izginila v hipu.

potica kroglice

Prijetno sladkanje želim!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor