Medeni mafini z japonskimi malinami
Print Friendly, PDF & Email

Priprave mafinov se običajno lotimo, kadar želimo pripraviti kaj slastnega, a vendar preprostega za pod zob. Mafini so še posebej priročna jed, saj jo lahko postrežemo brez posod in pribora, najboljše pa je to, da te sladice ni potrebno rezati pred postrežbo.
Če se odločimo za pripravo mafinov imamo široko paleto možnosti. Pripravimo lahko sladke, slane, zelenjavne, celo mesne mafine.
Sama sem tokrat k pripravi mafinov spodbudila svoji predšolski hčerki, ki sta potrebovali le kanček pomoči, ostalo pa sta postorili sami. Če sta zmogli oni, boste zagotovo tudi vi. Sestavine za medene mafine imate po vsej verjetnosti kar doma, odmerjanje pa je povsem preprosto – na skodelice. Naj takoj pojasnim, da japonske maline niso obvezna sestavina te jedi, saj jih lahko poljubno zamenjamo z navadnimi malinami ali katerim drugim sadjem, ki vam je všeč.

Če se morda sprašujete kaj so to japonske maline, naj pojasnim, da gre za slastno sorodnico malin, katere okus je sicer nadvse podoben malini, a z rahlim priokusom jagode. Japonske maline za razliko od vsem poznanih klasičnih malin nimajo drobnih semen. Zato so fantastične za pripravo sladic in tudi marmelad ali sokov.

Medeni mafini z japonskimi malinami – pripomočki:

  • pekač za mafine
  • papirnate košarice za mafine

Medeni mafini z japonskimi malinami – sestavine:

za 15 mafinov

  • 1 veliko jajce
  • 1 skodelica mleka (250 ml)
  • 1/2 skodelice sončničnega olja
  • 2 skodelici gladke moke
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 žlica medu
  • cimet
  • 1 skodelica japonskih malin ali drugega poljubnega sadja

Medeni mafini z japonskimi malinami – postopek:

V skledo odmerimo suhe sestavine: 2 skodelici moke, obe vrsti sladkorja, pecilni prašek in cimet in dobro premešamo. Po želji lahko sladkor izpustimo in povečamo količino medu.

V drugo skledo damo mokre sestavine, razen sadja. Ubijemo jajce, dolijemo mleko, sončnično olje in med.

Z metlico stepamo vse sestavine. Uporabimo lahko tudi električni mešalnik. Med mešanjem dosujemo suhe sestavine in vse dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.

V pekač za mafine naložimo papirnate košarice. Maso nadevamo v košarice do približno treh četrtin. Najlažje bomo to storili s pomočjo dveh žlic ali z uporabo dresirne vrečke.

Po masi razporedimo japonske maline ali drugo poljubno sadje. Ker je masa zelo gosta, lahko sadje nekoliko vtisnemo vanjo.

Pečico ogrejemo na 180 °C, v navadnem načinu. Pečemo 15 – 20 minut. Če nismo prepričani ali so mafini pečeni, si lahko pomagamo z zobotrebcem. V kolikor se masa ne prime nanj, so mafini pečeni.

Brbončice vam bodo hvaležne!

Preizkusite še druge recepte za mafine:

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor