Kaneloni z albuminsko skuto – Cannelloni ricotta e spinaci
Print Friendly, PDF & Email

Kaneloni z albuminsko skuto in špinačo ali v originalu: Cannelloni ricotta e spinaci zahtevajo malo daljšo predpripravo, a so v osnovi zelo enostavni za narediti. Potrebujemo testenine (lahko so že oblikovane v tulec / valj, lahko pa so testenine za lazanjo, katere mi potem zvijemo), pomembne sestavine so še špinačni listi, ricotta ali po naše albuminska skuta ter bešamel in muškatni orešček.
Ker je bešamel omaka odlična kombinacija paradižnikovi omaki, bomo v tem receptu uporabili oboje.

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Pripomočki za kanelone z albuminsko skuto – Cannelloni ricotta e spinaci:

  • pečica
  • ribežen

Sestavine za kanelone z albuminsko skuto – Cannelloni ricotta e spinaci:

Za 4 osebe:

  • 24 testenin kanelonov
  • 300 g špinačnih listov
  • 400 g ricotte (albuminske skute)
  • 100 g parmezana
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 200 ml paradižnikove omake

Bešamel:

  • 300 ml mleka
  • 30 g moke
  • 50 g masla
  • muškatni orešček
  • sol
  • poper

Postopek za kanelone z albuminsko skuto:

Kaneloni z albuminsko skuto – Cannelloni ricotta e spinaci zahtevajo malo daljšo predpripravo, a so v osnovi zelo enostavni za narediti.
Najbolje je, da prvo naredimo bešamel omako ter hkrati na hitro pokuhamo špinačne liste.

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Špinačne liste pokuhamo res na hitro. Damo jih v vrelo in rahlo osoljeno vodo ter pustimo vreti eno minuto.
Bešamel naredimo tako, da v ponvi stopimo maslo, dodamo moko in med stalnim mešanjem moko na hitro popražimo. Med mešanjem počasi dolivamo mleko – tako dolgo (med 3 do 5 minut), da dobimo srednje gosto bešamel omako. Po okusu dodamo poper, sol in nepogrešljiv je muškatni orešček.

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Ko je bešamel omaka kuhana, jo delno ohladimo. Pokuhane špinačne liste pa res dobro odcedino (lahko tudi delno ožamemo v servieti) in tudi ohladimo.

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Nadev za kanelone: res dobro odcejene špinačne liste na drobno narežemo in dodamo ricotti (albuminski skuti), prav tako dodamo 1/3 parmezana, 1 celo jajce ter sol in poper. Vse dobro premešamo.

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Pripravimo si paradižnikovo omako, riban parmezan, bešamel, testeninske kanelone ter polnilo iz rikote in špinače.

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Sedaj ali s pomočjo žličke ali dresirne vrečke napolnimo testenine, ki jih polagamo na paradižnikovo omako.
Vse kanelone lepo na tanko prelijemo z bešamelom ter posujemo z ribanim parmezanom.

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Še hladno jed postavimo v pečico in pečemo najprej pokrito (lahko z aluminijasto folijo) 30 minut na 180 °C, nato pekač odkrijemo in pečemo še približno 10 minut, da se na vrhu naredi lepa zlato – rjava skorjica.

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Kaneloni z albuminsko skuto se postrežejo vroči, zraven pa se zelo prileže porcija sezonske solate.

Kaneloni z albuminsko skuto - Cannelloni ricotta e spinaci

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor