Kaneloni z albuminsko skuto – Cannelloni ricotta e spinaci
Kaneloni z albuminsko skuto in špinačo ali v originalu: Cannelloni ricotta e spinaci zahtevajo malo daljšo predpripravo, a so v osnovi zelo enostavni za narediti. Potrebujemo testenine (lahko so že oblikovane v tulec / valj, lahko pa so testenine za lazanjo, katere mi potem zvijemo), pomembne sestavine so še špinačni listi, ricotta ali po naše albuminska skuta ter bešamel in muškatni orešček.
Ker je bešamel omaka odlična kombinacija paradižnikovi omaki, bomo v tem receptu uporabili oboje.
Pripomočki za kanelone z albuminsko skuto – Cannelloni ricotta e spinaci:
- pečica
- ribežen
Sestavine za kanelone z albuminsko skuto – Cannelloni ricotta e spinaci:
Za 4 osebe:
- 24 testenin kanelonov
- 300 g špinačnih listov
- 400 g ricotte (albuminske skute)
- 100 g parmezana
- 1 jajce
- sol
- poper
- 200 ml paradižnikove omake
Bešamel:
- 300 ml mleka
- 30 g moke
- 50 g masla
- muškatni orešček
- sol
- poper
Postopek za kanelone z albuminsko skuto:
Kaneloni z albuminsko skuto – Cannelloni ricotta e spinaci zahtevajo malo daljšo predpripravo, a so v osnovi zelo enostavni za narediti.
Najbolje je, da prvo naredimo bešamel omako ter hkrati na hitro pokuhamo špinačne liste.
Špinačne liste pokuhamo res na hitro. Damo jih v vrelo in rahlo osoljeno vodo ter pustimo vreti eno minuto.
Bešamel naredimo tako, da v ponvi stopimo maslo, dodamo moko in med stalnim mešanjem moko na hitro popražimo. Med mešanjem počasi dolivamo mleko – tako dolgo (med 3 do 5 minut), da dobimo srednje gosto bešamel omako. Po okusu dodamo poper, sol in nepogrešljiv je muškatni orešček.
Ko je bešamel omaka kuhana, jo delno ohladimo. Pokuhane špinačne liste pa res dobro odcedino (lahko tudi delno ožamemo v servieti) in tudi ohladimo.
Nadev za kanelone: res dobro odcejene špinačne liste na drobno narežemo in dodamo ricotti (albuminski skuti), prav tako dodamo 1/3 parmezana, 1 celo jajce ter sol in poper. Vse dobro premešamo.
Pripravimo si paradižnikovo omako, riban parmezan, bešamel, testeninske kanelone ter polnilo iz rikote in špinače.
Sedaj ali s pomočjo žličke ali dresirne vrečke napolnimo testenine, ki jih polagamo na paradižnikovo omako.
Vse kanelone lepo na tanko prelijemo z bešamelom ter posujemo z ribanim parmezanom.
Še hladno jed postavimo v pečico in pečemo najprej pokrito (lahko z aluminijasto folijo) 30 minut na 180 °C, nato pekač odkrijemo in pečemo še približno 10 minut, da se na vrhu naredi lepa zlato – rjava skorjica.
Kaneloni z albuminsko skuto se postrežejo vroči, zraven pa se zelo prileže porcija sezonske solate.
Dober tek 🙂