Mafini s čokolado Ruby in rdečo peso
Print Friendly, PDF & Email

Mafini s čokolado Ruby in rdečo peso so zelo posebni. Že na prvi pogled vidimo, da so to mafini za vse princeske, saj ne moremo zgrešiti njihove prikupne roza barve. Za roza barvo pa ne poskrbijo umetni dodatki, ampak rdeča pesa. Brez skrbi, rdeča pesa bo poskrbela le za prijeten izgled, pri čemer pa ne bo pokvarila okusa teh slastnih sladic. Ker pa mafini za princeske ne morejo biti brez čokolade, se v sredici skriva prav posebna vrsta te pregrehe. Roza čokolada Ruby. To je četrta vrsta čokolade (poleg temne, mlečne in bele) in je narejena iz novega tipa kakavovih zrn. Njen okus spominja na jagodičevje, a ga med sestavinami ne boste našli, kakor tudi ne umetnih barvil in arom. Ker pa ta vrsta čokolade na našem trgu še ni preveč razširjena in ni na voljo v vseh trgovinah, lahko v mafine dodate belo čokolado ali pa čokolado povsem izpustite.

 

Mafini s čokolado Ruby in rdečo peso – pripomočki:

  • skodelica (240 ml)
  • 2 skledi
  • žlička
  • 2 žlici
  • električni mešalnik
  • kuhalnica
  • blender
  • pekač za mafine
  • papirnate košarice za mafine

Mafini s čokolado Ruby in rdečo peso – sestavine:

za približno 15 mafinov

  • 1 veliko jajce
  • 1 skodelica jogurta
  • 60 ml sončničnega olja
  • 2 skodelici moke
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 zavoj vaniljinega sladkorja
  • 1/4 žličke soli
  • 3 zvrhane žličke pasirane kuhane rdeče pese
  • 15 koščkov čokolade Ruby

Mafini s čokolado Ruby in rdečo peso – postopek:

V skledo vsujemo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sladkor, vaniljin sladkor in sol.

V drugo skledo damo mokre sestavine: jogurt, jajce in olje.

Mokre sestavine dobro zmešamo z električnim mešalnikom. K mokrim sestavinam dodamo 3 zvrhane žličke kuhane (kuhana naj bo v vodi, brez dodatkov), olupljene in ohlajene rdeče pese, ki smo jo do gladkega zmleli v blenderju.

Še malo zmešamo, nato pa postopoma dodajamo suhe sestavine iz prve sklede. Priporočam, da suhe sestavine vmešavate s kuhalnico, saj je masa pregosta za električni mešalnik.

V pekač za mafine naložimo papirnate košarice, te pa do polovice napolnimo z maso. To bomo najlažje storili s pomočjo dveh žlic.

Nato na vsak mafin položimo košček čokolade Ruby. Lahko dodamo več manjših koščkov ali enega večjega. Če čokolade Ruby nimamo, jo lahko nadomestimo z belo čokolado ali pa jo povsem izpustimo. Mafini bodo kljub temu okusni. Čokolado prekrijemo s še malo mase tako, da napolnimo košarice do treh četrtin.

Mafine pečemo približno 15  do 20 minut, pri 180 °C v navadni pečici. Če so mafini pečeni, se lahko prepričamo s pomočjo zobotrebca, ki mora priti iz testa čist.

Pečene mafine vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladijo.

Po želji jih lahko okrasimo z raznimi oblivi, bonboni, mrvicami …

Brbončice vam bodo hvaležne!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor