Slastni čokoladni mafini s kandiranimi pomarančami
Print Friendly, PDF & Email

Če imate vsaj malo radi čokolado, je tole sanjska sladica za vas. Polnost čokoladnega okusa, ki jo prijetno dopolnjuje rahla kislost kandiranih pomaranč. Posebnost teh mafinov je tudi ta, da ne vsebujejo jajc. Ah, pa ne izgubljajmo nepotrebnih besed – priprava je hitra in enostavna, ker ne potrebujemo električnega mešalnika, pa tudi zelo tiha, zato hitro v kuhinjo in se sami prepričajte o slastnosti teh čokoladnih lepotcev.

slastni-cokoladni-mafini-s-kandiranimi-pomarancami

Slastni čokoladni mafini s kandiranimi pomarančami – pripomočki:

  • večja skleda
  • loček (cca. 200 ml)
  • 2 žlici
  • žlička
  • pekač za mafine
  • papirčki za mafine
  • nož in deska

Slastni čokoladni mafini s kandiranimi pomarančami – sestavine:

za 28 mafinov

  • 4 lončke gladke moke
  • 1/2 lončka sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1/2 lončka kakava v prahu
  • 1 in 1/2 lončka čokoladnih koščkov (cca. 200 g)
  • 1/2 lončka sončničnega olja
  • 2 lončka mleka
  • 100 g kandiranih pomaranč (ali drugega suhega sadja)
  • 3 kocke bele čokolade za okrasitev

Slastni čokoladni mafini s kandiranimi pomarančami – postopek:

V posodo najprej vsujemo suhe sestavine: moko, obe vrsti sladkorja, pecilni prašek, sodo bikarbono in kakav.

slastni-cokoladni-mafini-s-kandiranimi-pomarancami

Uporabimo lahko že kupljene čokoladne kapljice, lahko pa na grobo nasekljamo jedilno čokolado. V te mafine lahko zmešamo tudi ostanke čokoladnih božičkov oziroma zajčkov, ostanke čokoladnih pralin, čokoladnih tablic… Koščke čokolade primešamo k ostalim suhim sestavinam.

slastni-cokoladni-mafini-s-kandiranimi-pomarancami

Nato dodamo še mokre sestavine: olje in mleko, ter dobro premešamo, da se suhe sestavine dobro prepojijo s tekočino. Na koncu primešamo kandirane pomaranče. Uporabimo lahko tudi drugo suho sadje (npr. brusnice, rozine, marelice…), čisto nič pa ne bo narobe, če sadje povsem izpustimo.

slastni-cokoladni-mafini-s-kandiranimi-pomarancami

Pekač obložimo s papirčki za mafine in jih do dveh tretjin napolnimo  z maso. Najlažje bo, če bomo maso nalagali s pomočjo dveh žlic. Pečemo približno 15 minut pri 180°C v navadni pečici.

slastni-cokoladni-mafini-s-kandiranimi-pomarancami

Na še vroče mafine položimo na tanko narezane koščke bele čokolade. Ti se bodo raztopili in okrasili mafin. Če bomo na mafin položili prevelik košček bele čokolade, se bo sesedel vase.

slastni-cokoladni-mafini-s-kandiranimi-pomarancami

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor