Kroglice z okusom Ferrero Rocher
Print Friendly, PDF & Email

Kroglic z okusom Ferrero Rocher ni težko narediti. Bolj je problem v tem, da vsebujejo tako slastne sestavine, da je treba paziti, da se jih prej ne poje. No, vsaj pri nas doma je zmanjkalo kar nekaj čokoladnih napolitank, ki smo jih kupili v ta namen. Ko je moj mož dobil resno prepoved približevanja kuhinje, so nastale slastne kroglice, ki se z okusom in strukturo zelo približajo originalnim Ferrero Rocher kroglicam.

Kroglice z okusom Ferrero Rocher – pripomočki:

  • blender

Kroglice z okusom Ferrero Rocher – sestavine:

Sestavine so za 15 do 20 kroglic. Odvisno, kako velike boste naredili.

  • 70 g lešnikov (od tega 20 g za posip)
  • 100 g čokoladno-lešnikovih napolitank
  • 2-3 žlice mleka
  • 2 žlici čokoladno-lešnikovega namaza
  • 15-20 celih lešnikov (za v sredino)
  • 50 g čokolade (za obliv)

Kroglice z okusom Ferrero Rocher – postopek:

Lešnike prepražimo, saj bodo tako bolj aromatični in okusni. Lažje pa bomo olupili tudi morebitno rjavo skorjico. Na nizki do zmerni temperaturi jih segrevamo na teflonski ponvi in vmes večkrat premešamo.

70 g praženih lešnikov damo v blender in jih na grobo zmiksamo. Pazimo, da jih ne miksamo predolgo, saj bi tako nastala “lešnikova moka”, ki pa ne bi dala prave sktrukture kroglicam.

Približno 50 g mletih lešnikov stresemo v posodo, ostalih 20 g pa prihranimo, saj bomo na koncu v njih povaljali kroglice. V blender damo 100 g čokoladno-lešnikovih napolitank ter 2-3 žlice mleka ter zmiksamo. Vmes blender ugasnemo in malo premešamo z žlico.

Čokoladno maso dodamo v posodo k mletim lešnikom ter dodamo še 2 žlici čokoladno-lešnikovega namaza. Dobro premešamo.

Maso pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure, nato pa iz nje oblikujemo kroglice. V sredino vstavimo cel lešnik.

Kroglice zlagamo na plitek krožnik in jih prav tako za nekaj časa postavimo v hladilnik, medtem pa pripravimo čokoladni obliv.

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Poglejte si nasvet, kako pravilno temperiramo čokolado. Če smo v časovni stiski in bi radi zares na hitro pripravili stopljeno čokolado, si lahko pomagamo s preprostim trikom – kako na hitro stopimo čokolado.

V stopljeni čokoladi povaljamo kroglice, jih malce otresemo s pomočjo vilice, nato pa povaljamo še v mletih lešnikih, ki smo si jih prej prihranili.

Kakšni kroglici, ki spominja na Ferrero Rocher, se zagotovo ne bomo mogli upreti, in jo bomo pohrustali takoj. Naj pa povem, da so še boljše, če jih shranimo v hladilnik, da malce otrpnejo in tako dobijo hrustljavost čokoladne skorje z lešniki.

Prijetno sladkanje vam želim!

Poglejte in poskusite še druge slastne kroglice, ki nam ne vzamejo veliko časa:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor