Kroglice iz potice
Print Friendly, PDF & Email

Kroglice iz potice spadajo med recepte “predelave”. To pomeni, da zanje uporabimo “ostanke”, jim dodamo novo svežino in tako nastane nekaj novega. Včasih se namreč zgodi, da nam ostane kak kos potice od praznikov, se izsuši, ker ga pozabimo na krožniku ali kaj podobnega. Zakaj bi ga zavrgli, če lahko iz njega naredimo slastne “potica kroglice”. Ga ni junaka, ki bi ugotovil, it česa so te kroglice.

Kroglice iz potice – pripomočki:

  • blender ali palični mešalnik
  • mini papirčki (neobvezno)

Kroglice iz potice – sestavine:

Sestavine so prilagojene 2 kosoma potice. Dobimo cca 15 srednje velikih kroglic.

  • 2 kosa potice
  • 1 žlica marmelade (poljuben okus)
  • 1 žlica čokoladnega namaza (npr. Nutella ali podobno)
  • nekaj žlic kokosove moke (tudi za posip)
  • nekaj žlic mleka

Kroglice iz potice – postopek:

Potico narežemo na manjše kose. Uporabimo lahko kakršnokoli potico – jaz sem imela orehovo potico.

Kose potice stresemo v blender, dodamo 1 žlico poljubne marmelade, 1 žlico čokoladnega namaza ter nekaj žlic mleka. Zmiksamo. Če nimamo blenderja, lahko damo v drugo posodo in uporabimo palični mikser.

Nato dodamo še nekaj žlic kokosove moke. Mleko in kokosovo moko dodajamo postopoma in opazujemo strukturo mase. Če je masa pretrda, dodamo še nekaj mleka, če pa je premokra, pa dodamo še malo kokosove moke. Nekaj kokosove moke stresemo v manjšo posodo, kjer bomo kasneje povaljali kroglice. Maso pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure.

Iz mase oblikujemo kroglice, ki so lahko po želji večje ali manjše. Jaz sem namenoma naredila nekaj manjših in nekaj večjih. Povaljamo jih v kokosovi moki.

Kroglice zložimo na plitek krožnik. Po želji jih lahko serviramo v dekorativnih papirčkih za peko.

Prijetno sladkanje!

Imate radi kroglice, ki jih pripravimo hitro in enostavno? Poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor