Marcipanove kroglice s čokolado
Privlačne marcipanove kroglice s čokolado so prava paša za oči, za tiste, ki imamo radi marcipan pa pravi sladki orgazem. Bi eno? Ali morda raje dve, tri …
Marcipanove kroglice s čokolado – pripomočki:
- manjši nož
- vilica
- žlička
- manjša skodelica
- mini papirnati modelčki iz peki papirja
Marcipanove kroglice s čokolado – sestavine:
- 200 g marcipan (12 kroglic)
- nekaj koščkov temne čokolade za obliv
- čajna žlička maščobe (npr. kokosovo maslo)
- okraski iz sladkorja (zvezdice, snežinke, perlice)
Marcipanove kroglice s čokolado – postopek:
Marcipan razdelimo na enake dele, ga malo pregnetemo in oblikujemo kroglice.
Marcipanove kroglice damo za pol urce v hladilnik ali v skrinjo za 1o minut. Na ohlajenih kroglicah se bo čokoladni preliv hitreje strdil.
Med tem časom pripravimo čokoladni preliv. Nad vodno paro (ali v mikrovalovni pečici) stopimo čokolado, po želji dodamo ščepec cimeta in dobro premešamo. Dodamo še maslo in mešamo tako dolgo, da se popolnoma stopi v čokoladi.
Pripravimo okraske iz sladkorja, s katerimi bomo dekorirali marcipanove kroglice s čokolado.
Ohlajene marcipanove kroglice povaljamo v čokoladnem prelivu.
Pomagamo si lahko z vilico. Ko se čokolada nekoliko strdi, dodamo še okraske iz sladkorja.
Marcipanove kroglice s čokolado lahko potrosimo tudi s cimetom ali dekoriramo z belo čokolado.
Poskusite tudi čokoladne kroglice na hitro.