Kokosove kroglice z grškim jogurtom
Print Friendly, PDF & Email

Kokosove kroglice z grškim jogurtom so v sorodu s kroglicami Rafaelo in so nadgradnja recepta kokosovih kroglic iz samo 3 sestavin. So bolj bogatega okusa, zmanjka pa jih enako hitro kot kakšnih drugih slastnih kroglic. Navdušile bodo vse ljubitelje kokosa. Oh, ta aromatični tropski vonj in okus!

Kokosove kroglice z grškim jogurtom – pripomočki:

  • večja posoda
  • velika žlica
  • blender
  • manjša skodelica

Kokosove kroglice z grškim jogurtom – sestavine:

  • 5 žlic grškega jogurta
  • 20 g vanilin sladkorja (1 vrečka)
  • 100 g svežega kremnega sira
  • 10 žlic kokosove moke
  • 20 mandljev
  • 5 baby piškotov
  • nekaj žlic kokosove moke

Kokosove kroglice z grškim jogurtom – postopek:

V posodo damo 100 g svežega kremnega sira, 1 vanilin sladkor ter 5 žlic grškega jogurta. Dobro premešamo, da se sladkor porazdeli v masi in prične topiti. Pustimo malce počivati.

Medtem v blenderju zmeljemo 5 baby piškotov ter 20 mandljev. Ti dve sestavini se z okusom med seboj lepo dopolnjujeta, struktura pa je prijetno hrustljava.

Mešanico mletih piškotov in mandljev stresemo v posodo k mokrim sestavinam, dodamo še 10 žlic kokosove moke in dobro premešamo. Preverimo strukturo mase in po potrebi dodamo še malo kokosove moke, če pa je masa presuha, pa še kakšno žlico grškega jogurta. Maso pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure.

V manjši skodelici si pripravimo kokosovo moko, v kateri bomo povaljali kokosove kroglice.

Z rokami oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki. Zlagamo jih na plitek krožnik.

Poskusite tudi marcipanove kroglice s čokolado, sočne makove kroglice, čokoladne kroglice na hitro in kokosove bombice s čokolado. Če obožujete kokos, potem zares morate poskusiti kokosove praline Bounty, bele ali temne kokosove čokoladice.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor