Kokosove bombice s čokolado
Kokosove bombice s čokolado so nekoliko večje kokosove kroglice, ki jih pripravimo samo iz treh sestavin. Da so še bolj slastne, jih na koncu oblijemo s čokolado ter povaljamo v kokosovi moki. Naredimo jih hitro, brez uporabe tehtnice. Ljubitelji kokosa in čokolade so navdušeni nad njimi. Veste kaj? Vedno jih prehitro zmanjka!
Kokosove bombice s čokolado – pripomočki:
- 1 posoda
- žlica, vilica
- 2 manjši skodelici
Kokosove bombice s čokolado – sestavine:
Masa je za približno 15 kokosovih kroglic.
Čokoladni obliv:
- 50 g oz. nekaj kosov temne čokolade za kuhanje
- 1 žlica kokosovega olja
Posip:
- nekaj žlic kokosove moke
Kokosove bombice s čokolado – postopek:
V posodo damo 200 g svežega sira, 5-7 velikih žlic kristalnega sladkorja in 12-14 velikih žlic kokosove moke. Vse skupaj premešamo z žlico, da dobimo maso, iz katere lahko oblikujemo kokosove bombice.
Maso pripravimo in pustimo nekaj časa počiva v hladilniku, ni pa nujno. Z oblikovanjem bombic lahko pričnemo takoj. Oblikujemo približno za oreh velike bombice.
Nato jih oblijemo s temno čokolado, ki smo jo stopili nad vodno paro (ali v mikrovalovni pečici – zgolj, če imamo izkušnje oz. zares pazimo, da čokolade ne zažgemo). Čokoladi primešamo 1 žlico kokosovega olja in dobimo gladek čokoladni obliv. S pomočjo vilice “odcedimo” odvečno čokolado, nato pa bombice povaljamo še v kokosovi moki.
Tako, kokosove bombice s čokolado so končane in čakajo, da se posladkamo z njimi.
Prijetno sladkanje!
Imate radi poslastice v obliki kroglic? Poskusite tudi čokoladne kroglice na hitro ali marcipanove kroglice s čokolado.