Kokosove praline z okusom Bounty
Majhni čokoladno kokosovi grehi, ki nas najprej ohladijo, potem pa se lepo stopijo v naših ustih – to so kokosove praline z okusom Bounty! Da bi se pralin lotili doma, se morda sliši komplicirano, vendar je to tako preprosto, da morate poskusiti. Ne boste si jih odnehali “bašati” v usta, dokler ne bo krožnik prazen.
Kokosove praline z okusom Bounty – pripomočki:
- modelčki za praline (ali ledene kocke)
- mini papirnati modelčki
- kozica za kuhanje
- kuhalnica
- žlička
- peki papir
Kokosove praline z okusom Bounty – sestavine:
- 200 g kokosove moke
- 1 mlečna čokolada (lahko tudi temna)
- 1 žlička maščobe (kokosovo olje)
- 1 majhen lonček kisle smetane
- kristalni sladkor (po želji in okusu)
Kokosove praline z okusom Bounty – postopek:
V kozici stopimo 1 žlico kokosovega olja ali masla. Dodamo 1 majhen lonček smetane, po želji in okusu lahko dodamo tudi kakšno žlico ali dve kristalnega sladkorja. Ko se sladkor stopi (na zmerni temperaturi, 5 minut), začnemo počasi dodajati kokosovo moko.
Odstavimo in vse skupaj dobro premešamo.
Kokosovo zmes s pomočjo žličke razporedimo v modelčke za praline. Če teh nimamo, lahko uporabimo modelčke za led.
Za vsaj 2 – 3 ure jih postavimo v skrinjo, da zmrznejo.
Zmrznjene vzamemo iz modelčkov, jih zložimo na pekač s peki papirjem ter ponovno postavimo v skrinjo. Če nam ostane kaj kokosove zmesi, lahko iz nje naredimo kokosove čokoladice z okusom Bounty.
Medtem stopimo mlečno čokolado. Če nam je ljubše, lahko uporabimo temno čokolado. Kokosove “kupčke” povaljamo v stopljeni čokoladi, ki bo hitro otrpnila, ker je kokos ohlajen.
Kokosove praline postrežemo ohlajene (hranimo jih v hladilniku), da bodo še bolj privlačne, jih zložimo na mini papirnate modelčke iz peki papirja.
Prijetno sladkanje!