Bele kokosove čokoladice z okusom Bounty
Print Friendly, PDF & Email

Bele kokosove čokoladice z okusom Bounty so bela različica kokosovih čokoladic Bounty, ki so božanskega okusa. Ljubitelji kokosa in čokolade smo nori na njih. To je nebeško dober posladek, ki se mu resnično težko upremo. In ja, priznam, tudi sama sem jih med pripravo nekaj kar takoj pospravila.

Bele kokosove čokoladice z okusom Bounty – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • žlica, vilica
  • keramična posoda za topljenje čokolade
  • peki papir
  • manjši pekač (cca 30 x 20 cm)
  • deska za rezanje
  • oster nož

Bele kokosove čokoladice z okusom Bounty – sestavine:

Kokosove čokoladice:

  • 1 jogurtov lonček kisle smetane (180 g)
  • 2 – 4 žlice kristalnega sladkorja (po želji oz. okusu)
  • 200 g kokosove moke

Beli obliv:

  • 2 tablici bele čokolade
  • 1-2 veliki žlici kokosovega olja (ali masla)

Bele kokosove čokoladice z okusom Bounty – postopek:

V kozico stresemo 1 majhne lonček (180 g) kisle smetane in začnemo segrevati na srednji temperaturi.

Po želji lahko dodamo kakšno žlico kristalnega sladkorja, ni pa nujno. Brez sladkorja ima bela kokosova čokoladica bolj osvežilen okus. Med segrevanjem večkrat premešamo, vmes pa pripravimo še manjši pekač in ga obložimo s peki papirjem tako kot prikazuje slika. S pomočjo teh robov, ki jih naredimo iz peki papirja, bomo kasneje lažje kokosovo ploščo odstranili iz pekača.

Ko je smetana segreta (ne sme zavreti) in se sladkor stopi, odstavimo in postopoma dodajamo 200 g kokosove moke.

Dobro premešamo, da se kokos prepoji s smetano. Kokosovo maso stresemo na pekač in jo s pomočjo žlice potlačimo, da dobimo gladko kokosovo ploščo. Pekač postavimo v skrinjo za vsaj 3 ure, še boljše pa je, če jo pustimo kar čez noč.

Zmrznjeno ploščo vzamemo iz skrinje in malenkost počakamo, nato pa z ostrim nožem narežemo ploščice velike približno 5 x 2 cm.

V manjši skodelici stopimo belo čokolado in jo malce razredčimo s kokosovim oljem ali maslom. Pravilen postopek temperiranje čokolade najdete tukaj. S pomočjo vilice in žlice v belo čokolado na hitro potopimo kokosove čokoladice in jih zlagamo nazaj na peki papir. Čokolada hitro otrpne, saj so kokosove ploščice hladne.

Bele kokosove čokoladice shranimo v hladilniku (če pa jih ne bomo takoj pojedli pa jih lahko damo v skrinjo).

Čokoladice spominjajo na čokoladico Bounty in jaz jih z drugimi besedami imenujem tudi kokosov orgazem.

Prijetno sladkanje!

Če imate radi kombinacijo kokosa in čokolade, poskusite tudi:

 

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor