Limonada z ingverjem
Print Friendly, PDF & Email

Limonada z ingverjem je pijača, ki si jo lahko pripravimo vsakodnevno, saj kombinacija limone in ingverja, ki vsebujeta veliko vitaminov, deluje obrambno pred prehladnimi obolenji, glavobolu in slabosti. Limona je drevo iz rodu citrusov, ki ga poznamo tudi pod imenom limonovec. Na policah prodajaln bomo opazili tudi zelene limone, ki pa zrastejo na istem drevesu, samo čas obiranja je zgodnejši in tako limone ostanejo zelene barve.

Pripomočki za pripravo limonade z ingverjem:

  • električni ali ročni stiskalnih limone
  • deska za rezanje
  • nož
  • čajnik ali posoda za pripravo pijače
  • žlička
  • krožnik
  • kozarec

Sestavine za pripravo limonade z ingverjem

Za dve osebi:

  • limona, srednje velika
  • 1/2 kavne žličke mletega ingverja (ali po okusu)
  • 400 ml vode
  • sladkor po okusu

Postopek priprave limonade z ingverjem

Pred stiskanjem limono dobro umijemo, lupina zaradi uporabe različnih zaščitnih sredstev ni užitna. Pri uporabi ročnega stiskalnika limone, je priporočljivo, da limono zmehčamo tako, da jo z dlanjo povaljamo po namiznem pultu, da postane bolj mehka.

Limono prerežemo na polovico, in jo stisnemo na strojčku za stiskanje limon, ali na ročnem ožemalniku. Če stiskamo sok limone za večkratno uporabo, je sok uporaben do pet dni, shranjen v hladilniku in hermetično zaprt.

Stisnjeni sok limone zlijemo v čajnik ali drugo primerno posodo, dodamo ingver v prahu po okusu in z žličko dobro premešamo.

Če obožujemo sladko limonado, lahko dodamo tudi sladkor. Priporočljivo je da limonado pijemo ohlajeno na sobni temperaturi.

Nasvet
Če smo uporabili BIO limone, olupke lahko posušimo, suhe nastrgamo na kuhinjski ročni strgalnik in jih uporabimo kot začimbe.

Za svoje zdravo počutje poskrbite tako, da zaužijete čim več vitaminske pijače. Lučka Glaser

Tudi čaji so okusni in zdravi, pijemo jih lahko vroče ali ohlajene – poizkusite.

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor