Enostavno čokoladno pecivo z jabolki
Print Friendly, PDF & Email

Enostavno čokoladno pecivo z jabolki je pripravljeno v le nekaj korakih in je idealno za dni, ko imamo za porabit kakšno jabolko ali dve, želimo pa se posladkati z nečim sočnim. Kljub temu, da to pecivo ne vsebuje sladkorja (razen tistega, ki ga, po želji, posujemo po vrhu), je čokoladno pecivo z jabolki dovolj sladko, saj za to poskrbijo jabolka in brusnice (ki jih lahko zamenjate tudi z rozinami) in kakav (tisti, za pripravo instant napitka). Poleg tega, da ne vsebuje sladkorja, je tudi brez jajc. Pa zavihajmo rokave in specimo enostavno čokoladno pecivo z jabolki. Mimogrede, jaz ga najrajši spečem kar v modelu za šarkelj, ker je nato vse skupaj tako zelo enostavno za razrez. Vi pa ga, v kolikor želite lahko spečete v klasičnem pekaču, kar vam je ljubše.

Pripomočki za čokoladno pecivo z jabolki

  • sekljalnik
  • pekač za šarkelj premera 25 cm (lahko tudi 22-24 cm) ali klasičen pekač mer cca. 20*30 cm

Sestavine za čokoladno pecivo z jabolki

  • 100 g gladke bele moke
  • 25 g pšeničnega zdroba (cca. 2 zvrhani žlici)
  • 25 g kakava (cca. 3 žlice)
  • 2 dl navadnega tekočega jogurta
  • 300 g jabolk (že očiščenih)
  • 50 g brusnic ali rozin
  • bogat ščep mletega cimeta
  • ščep vanilje v prahu
  • 1 zavojček pecilnega praška

In še:

  • maslo za mazanje pekača in malo moke za posip (če pečete v navadnem pekaču lahko papir za peko)
  • sladkor v prahu za posip (po želji)

Priprava enostavnega čokoladnega peciva z jabolki

Vklopimo pečico in jo nastavimo na 170 °C (ventilacija).

Jabolka olupimo, odstranimo pečke in muho ter jih denemo v posodico sekljalnika. Dodamo še brusnice (ali rozine) in oboje sesekljamo.

V skledo damo vse ostale sestavine: 100 gladke bele moke, 25 g pšeničnega zdroba, 25 g kakava, mleti cimet in vaniljo v prahu, pecilni prašek in dolijemo še tekoči jogurt. z metlico za ročno mešanje vse skupaj premešamo in združimo.

Dodamo še drobno sesekljana jabolka z brusnicami in vmešamo v maso, ki jo vlijemo v z maslom namazan in pomokan pekač. Pečemo 35-40 minut v na 170 °C vnaprej ogreti ventilatorski pečici.

Pečeno vzamemo iz pečice, pustimo nekaj minutk, nato pa pekač obrnemo na glavo in pecivo stresemo iz pekača. Jaz ga stresem na mrežico, da se vse skupaj lepo enakomerno ohladi. v kolikor boste čokoladno pecivo z jabolki pekli v klasičnem pekaču, obloženem s papirjem za peko, pecivo s papirjem vred dvignite iz pekača in pustite, da se ohladi.

Ohlajenega (ali še malo mlačnega) po želji posujemo s sladkorjem v prahu (lahko ga oblijemo tudi s čokolado za še bolj čokoladen okus) in postrežemo.

Prijetno sladkanje!

Ljubitelji sladic z jabolki poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor