Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Preproste stvari so ponavadi najboljše. Eno takšnih peciv je tudi  sočno rožičevo pecivo, ki mu dodamo še naribana jabolka, po vrhu pa ga prelijemo s čokolado. Za začetnike in mojstre. Vedno uspe in vedno tekne …

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Sočno rožičevo pecivo z jabolki – pripomočki:

  • pekač (moj ima mere 22*30 cm, lahko je tudi malenkost večji)
  • skodelica (za čaj – približno 220 ml)
  • ribežen
  • nož
  • dve posodi (manjša in večja) za topljenje čokolade (nad paro)
  • žlica ali kuhalnica
  • posodica za beljak
  • posoda za mešanje sestavin
  • električni mešalec ali kateri drug pripomoček
  • električna pečica

Sočno rožičevo pecivo z jabolki – sestavine:

  •  4 cela jajca
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica moke
  • 1 skodelica rožičeve moke
  • 1/2 skodelice olja
  • 1 skodelica mleka
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 6 -7 jabolk

Za čokoladni preliv:

  • 150 g čokolade (lahko tudi čokolade v prahu)
  • 100 g masla

Sočno rožičevo pecivo z jabolki – postopek:

Najprej olupimo jabolka in jih naribamo.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Jajca ločimo na beljak in rumenjak. Beljak stepemo v trden sneg.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Nato v drugo posodo skupaj stresemo rumenjake, rožičevo moko, moko in pecilni prašek, olje, mleko ter sladkor.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Vse sestavine (na roke ali s pomočjo električnega mešalca) dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Zmesi dodamo naribana jabolka in premešamo.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Nasvet
Jabolk ne ožemamo. Sok, ki so ga jabolka morebiti spustila pustimo, saj bo tako rožičevo pecivo le še bolj sočno.

Na koncu previdno in narahlo vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo ga stepli na začetku.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Zmes za rožičevo pecivo vlijemo v namaščen pekač (lahko ga tudi obložimo s peki papirjem) in pečemo približno 30 minut na 180 °C.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Ko je rožičevo pecivo pečeno, ga vzamemo iz pečice in počakamo malo časa, da se nekoliko ohladi.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Medtem pripravimo čokolado, ki jo bomo prelili čez rožičevo pecivo.

V ta namen, v večjo posodo nalijemo vodo (malo manj kot do polovice oziroma toliko, da se dno manjše posode ne bo dotikalo vode). V večjo posodo postavimo manjšo posodo in v manjšo posodo stresemo čokolado, ki smo jo nalomili na koščke in maslo. Stopimo. Med topljenjem mešamo.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Čokoladni preliv prelijemo čez še vroče pecivo.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Rožičevo pecivo z jabolki in čokolado naj se počasi ohladi, nato pa ga narežemo na poljubne koščke in postrežemo.

Namig
Lahko režemo še malo mlačno rožičevo pecivo, ali pa počakamo, da se popolnoma ohladi. Vseeno je.

Sočno rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 32 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor