Enostavno jabolčno pecivo
Vam je padel sladkor? Če imate doma le pet jabolk in nekaj osnovnih sestavin, ki jih najdemo v domala vsaki shrambi, lahko iz njih hitro naredite slastno in okusno pecivo. Za pripravo ne potrebujete tehtnice, dovolj bo le jogurtov lonček in jedilna žlica. Omamen vonj in okus po jabolkih bo zagotovo predramil vaše brbončice. 🙂
Enostavno jabolčno pecivo – pripomočki:
- 3 manjše sklede
- kuhinjska deska
- jedilna žlica
- jogurtov lonček (180 g)
- pekač za torte premera 26 cm
- kuhinjski mešalnik
- metlica za stepanje
- nož
- ribežen
Enostavno jabolčno pecivo – sestavine:
Za biskvit:
- 2 jajci
- 2 jogurtova lončka gladke bele moke
- malo več kot pol jogurtovega lončka mleka
- pol jogurtovega lončka olja
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 3 žlice sladkorja
Za nadev:
- 5 srednje velikih jabolk
- 5 žlic sladkorja
In še:
- malo margarine ali masla za namastitev pekača
Enostavno jabolčno pecivo – postopek:
V skledo ubijemo jajca, dodamo sladkor, olje, mleko in vaniljev sladkor. Posebej zmešamo moko s pecilnim praškom ter dodamo k ostalim sestavinam. Vse skupaj dobro zmiksamo.
Jabolka olupimo. Dve jabolki narežemo na krhlje.
Ostala tri pa naribamo. Naribana jabolka potresemo s tremi žlicami sladkorja in premešamo.
Tortni pekač namastimo z margarino, dno prekrijemo z jabolčnimi krhlji. Po jabolkih potrosimo dve žlici sladkorja, lahko jih tudi pokapljamo z limoninim sokom.
Na jabolčne krhlje vlijemo pripravljeno zmes za biskvit, povrhu pa potresemo še naribana jabolka.
Vse skupaj pečemo v ventilacijski pečici 30-40 minut, na 160 stopinjah Celzija. Pečica naj bo predhodno ogreta.
Pečeno in ohlajeno pecivo narežemo na kose in postrežemo.
Prijetno sladkanje.