Prepražene lisičke – enostavno okusno
Print Friendly, PDF & Email

Najenostavnejši način za pripravo zelo okusnih lisičk, ki jih lahko pripravimo za malico ali kosilo, poleg pa, glede na namen obroka, ponudimo primerno prilogo: riž, testenine, krompir, kruh in seveda solato.

Tako pripravljene lisičke so primerne tudi za diabetike, vsebujejo pa zgolj nekaj sestavin: olje, sol in po okusu tudi poper. Za pripravo hitro praženih lisičk na olju je najbolje uporabiti sveže nabrane ali kupljene lisičke, saj zamrznjene, če niso pravilno pripravljene, rahlo pogrenijo. Lisičke vsebujejo tudi vitamine A, B in D, vsebujejo tudi antioksidante in vlaknine, na 100 g pa vsebujejo le 38 kalorij.

Pražene lisičke na olju

Pražene lisičke na olju – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Pražene lisičke na olju – sestavine

Sestavine za 2 osebi:

  • 500 g očiščenih lisičk (svežih ali zamrznjenih)
  • 30 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • morska sol po okusu
  • poper po želji
  • šopek peteršilja ali drobnjaka za okus in dekoracijo

Pražene lisičke na olju – postopek priprave

Lisičke najprej preberemo in jim odstranimo vejice, liste … nato jih večkrat operemo, da so čiste, oprane damo na cedilo, da jim odvečna voda odteče, nato večje lisičke prerežemo ali pretrgamo na dva ali več delov, da so primerne velikosti za en ugriz.

Peteršilj ali drobnjak operemo in nasekljamo, da ga imamo pripravljenega za postrežbo.

Pražene lisičke na olju

V vok ali ponev odmerimo olje in ga rahlo segrejemo, potem dodamo pripravljene lisičke, med praženjem občasno pomešamo, lisičke izpustijo zelo veliko tekočine.

Pražene lisičke na olju

Pražimo in mešamo jih tako, dolgo, da voda iz voka izhlapi.

Pražene lisičke na olju

Nato jih med stalnim mešanjem pražimo še 5 minut, da se rahlo zapečejo, med tem časom lisičke tudi posolimo.

Pražene lisičke na olju

Pražene lisičke postrežemo na krožniku, nasekljan peteršilj (ali drobnjak), po njih potrosimo na koncu.

Zraven ponudimo tudi poper in sol, da si pražene lisičke pripravimo za naš okus.

Pražene lisičke na olju

Najpreprostejše jedi imajo najbolj naraven, prvinski okus. Lučka Glaser

Pripravila sem vam nekaj idej, kaj lahko ponudimo poleg:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor