Jogurtove miške s čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Jogurtove miške s čokolado so sladki prigrizki, ki se priležejo ob vsaki priložnosti. Pri nas jih pogosto naredimo za pusta namesto krofov ali kar tako, ko se nam zalušta kaj sladkega. Super je, ker so sestavine preproste, takšne, ki jih imamo običajno doma, priprava pa hitra.

Jogurtove miške s čokolado

Jogurtove miške s čokolado – pripomočki:

  • globoka ponev ali kozica
  • papirnate brisačke
  • penovka
  • pumpica za polnjenje

Jogurtove miške s čokolado – sestavine:

Sestavine so za 35-40 mišk. Odvisno, kako velike boste delali.

  • 200 g bele gladke moke
  • 1 vanilin sladkor
  • 30 g kristalnega sladkorja
  • ščepec soli
  • pol žličke sode bikarbone (ali pecilnega praška)
  • 1 žlica nastrgane limonine lupinice ali nekaj kapljic eteričnega olja limona
  • 1 lonček navadnega jogurta (180 g)
  • 1 jajce
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu za posip (po želji)
  • čokoladni namaz

Jogurtove miške s čokolado – postopek:

V posodo stresemo najprej vse suhe sestavine; 200 g bele moke, 1 vanilin sladkor, 30 g kristalnega sladkorja, ščepec soli, pol čajne žličke sode bikarbone (lahko jo nadomestimo s pecilnim praškom) ter 1 nastrgane limonine lupinice ali nekaj kapljic limoninega eteričnega olja. Z žlico malce premešamo, nato pa dodamo še 1 jajce ter lonček navadnega jogurta.

Premešamo z robotom ali električnim mikserjem. Dobimo maso, ki ni ne gosta in ne preveč tekoča. V ponvi segrejemo olje, ki ga mora biti toliko, da bodo miške lepo plavale v njem. Med segrevanjem olja pripravimo še plitek krožnik in ga obložimo s papirnato brisačko ter penovko. Preverimo, če je olje dovolj vroče; to storimo tako, da ročaj lesene kuhalnice pomočimo v olje in če se okrog njega začnejo delati mehurčki, lahko začnemo v olje polagati jogurtove miške. Pomagamo si z žlico, lahko tudi s prstom.

Po potrebi pomagamo miškam, da se obrnejo in zlato zapečejo še na drugi strani. Pečene miške s pomočjo penovke vzamemo iz olja ter jih polagamo na papirnato brisačko na krožniku. Le-ta bo popila odvečno olje. Miške se naj vsaj malce ohladijo, nato pa jih napolnimo s čokolado; najlažje in najhitreje to storimo tako, da uporabimo bolj tekoč čokoladni namaz. Napolnimo pumpico.

Jogurtove miške napolnimo s čokolado. S količino ne pretiravamo, da nam čokolada ne bo tekla ven.

Po želji lahko miške potresemo še s sladkorjem v prahu.

Najbolj dobre so sveže pečene miške, zato jih čimprej postrežemo.

Prijetno sladkanje!

Poskusite še druge hitre in enostavne sladke prigrizke:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor