Čokoladni polžki s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Polžki so prigrizki (sladki ali slani), ki jih naredimo iz listnatega testa. Čokoladni polžki s cimetom so sladki in hrustljavi polžki, za katere potrebujemo le 3 sestavine in jih pripravimo res zelo hitro. Vonj cimeta, pomešan s čokolado, vas bo omamil.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-12

Čokoladni polžki s cimetom – pripomočki:

  • manjši nož
  • valjar
  • žlica
  • manjša skodelica
  • vilica
  • oster nož
  • čopič za mazanje
  • pekač
  • peki papir

Čokoladni polžki s cimetom – sestavine:

  • 1 zavoj listnatega testa
  • čokoladni namaz (nutella ali podobno)Cokoladni-polzki-s-cimetom-1
  • mleti cimet

Premaz:

  • 1 jajce (lahko samo rumenjak)
  • ščep mletega cimeta
  • 1 žlička sladkorja

Čokoladni polžki s cimetom – postopek:

Listnato testo prerežemo čez polovico.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-2Malenkost razvaljamo testo.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-3Zajamemo eno do dve žlici nutelle ali podobnega čokoladnega namaza. Uporabimo lahko tudi domačo nutello.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-4Čokoladni namaz enakomerno razmažemo.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-5Potrosimo z mletim cimetom. Če ga imamo radi, lahko z njim malce pretiravamo, saj bodo tako čokoladni polžki s cimetom še bolj aromatični.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-6Listnato testo previdno zvijemo v rolado. Zvijamo krajšo stranico, da bo rolada bolj debela.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-7Z ostrim nožem narežemo rolado na približno 3 centimetre široke polžke.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-9Zlagamo jih na pekač, obložen s peki papirjem. Polžki morajo biti vsaj 5 centimetrov narazen, saj bodo narastli.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-10V skodelici zmešamo jajčko, žličko sladkorja in ščep cimeta, da dobimo gost preliv. S čopičem namažemo rob polžkov.

Cokoladni-polzki-s-cimetom-11Pečemo jih slabih 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180° C.

Cokoladni-polzki-s-cimetomK hrustljavim čokoladnim polžkom s cimetom lahko postrežemo vročo čokolado.

Poskusite tudi čokoladne polžke z orehi in kokosove polžke ter čokoladno-kokosove polžke. 

Iz enakih sestavin lahko pripravimo tudi čokoladno rožo iz listnatega testa.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor