Čokoladni polžki s cimetom
Polžki so prigrizki (sladki ali slani), ki jih naredimo iz listnatega testa. Čokoladni polžki s cimetom so sladki in hrustljavi polžki, za katere potrebujemo le 3 sestavine in jih pripravimo res zelo hitro. Vonj cimeta, pomešan s čokolado, vas bo omamil.
Čokoladni polžki s cimetom – pripomočki:
- manjši nož
- valjar
- žlica
- manjša skodelica
- vilica
- oster nož
- čopič za mazanje
- pekač
- peki papir
Čokoladni polžki s cimetom – sestavine:
Premaz:
- 1 jajce (lahko samo rumenjak)
- ščep mletega cimeta
- 1 žlička sladkorja
Čokoladni polžki s cimetom – postopek:
Listnato testo prerežemo čez polovico.
Zajamemo eno do dve žlici nutelle ali podobnega čokoladnega namaza. Uporabimo lahko tudi domačo nutello.
Čokoladni namaz enakomerno razmažemo.
Potrosimo z mletim cimetom. Če ga imamo radi, lahko z njim malce pretiravamo, saj bodo tako čokoladni polžki s cimetom še bolj aromatični.
Listnato testo previdno zvijemo v rolado. Zvijamo krajšo stranico, da bo rolada bolj debela.
Z ostrim nožem narežemo rolado na približno 3 centimetre široke polžke.
Zlagamo jih na pekač, obložen s peki papirjem. Polžki morajo biti vsaj 5 centimetrov narazen, saj bodo narastli.
V skodelici zmešamo jajčko, žličko sladkorja in ščep cimeta, da dobimo gost preliv. S čopičem namažemo rob polžkov.
Pečemo jih slabih 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180° C.
K hrustljavim čokoladnim polžkom s cimetom lahko postrežemo vročo čokolado.
Poskusite tudi čokoladne polžke z orehi in kokosove polžke ter čokoladno-kokosove polžke.
Iz enakih sestavin lahko pripravimo tudi čokoladno rožo iz listnatega testa.
Prijetno sladkanje!