Bučna pita
Print Friendly, PDF & Email

Obožujem hokaido bučo, saj se iz nje res lahko pripravi veliko sladkih in slanih receptov, nekaj jih najdete tudi na koncu tega recepta.
Že nekaj časa sem razmišljala o bučni piti, saj ko sem jo prvič naredila, je bila odlična. Testo je zelo enostavno narejeno, iz le nekaj sestavin; moke, masla, soli ter vode. Ker pri nas ne uživamo mlečnih izdelkov, sem uporabila vegansko maslo. Božanski okus piti daje kombinacija bučnega pireja in kombinacija začimb; cimeta, vanilje ter klinčkov. Iz sestavin lahko naredite več manjših pit ali eno večjo.

Poskusite bučno pito saj verjamem, da vam bo všeč.

bučna pita

Pripomočki za bučne pite

  • pekač za pito premera 28 cm
  • ročni mešalnik z nastavkom za testo

Sestavine za bučno pito

Za testo:

  • 200 g pirine bele moke
  • sol
  • 100 g veganskega masla
  • 40 ml hladne vode

Za nadev:

  • 650 g kuhanega bučnega pireja
  • 40 g kokosove kreme za kuhanje
  • 20 g koruznega škroba
  • 3 žlice brezovega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 1/2  žličke vanilje v prahu
  • 1 žlička klinčkov v prahu

Kako se pripravi bučna pita

V posodo odmerim pirino moko ter narezano zmehčano maslo.

Bučna pita

Moki in maslu dolijem hladno vodo, dodam ščepec soli in z ročnim mešalnikom za testo počasi zmešam testo, da se maslo vmeša v moko. Testo do konca pregnetem kar z roko, da nastane kepa. Testo položim v posodo in ga dam za vsaj 1  uro počivat v hladilnik.

Bučna pita

Medtem časom, ko testo počiva, naredim nadev. Bučo olupim in jo kuham v vodi cca. 10 – 15 minut. Ker zelo veliko uporabljam bučni pire, ga naredim že vnaprej in ga imam zamrznjenega. Pred uporabo ga seveda odmrznem in odlijem odvečno tekočino.

Kuhan bučni pire zmešam s kokosovo kremo, koruznim škrobom, sladkorjem ter začimbami.

bučna pita

Testo ponovno pregnetem in razvaljam na pomokani površini.

Bučna pita

Testo obrežem v velikosti pekača in ga položim v namaščen pekač. Testo prebodem z vilicami.

bučna pita

Ko je testo prebodeno, na njega razporedim nadev. Bučna pita naj se peče v ventilacijski pečici na 170 °C 30 do 40 minut.

bučna pita

Bučno pito (ohlajeno) postavim za vsaj 1 uro v hladilnik preden jo razrežem ali še boljše čez noč.

bučna pita

Uživajte v edinstvenih okusih buče, cimeta in klinčkov.

Če obožujete hokaido bučo je tukaj še nekaj receptov:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor