Jajčna omleta s sirom in šunko
Print Friendly, PDF & Email

Za zajtrk ali bolj nasitno malico si lahko pripravimo jajčno omleto s sirom in šunko. Na krožniku bo 1, 2, 3, saj je pripravljena v nekaj hitrih in nezahtevnih korakih. Šunko popečemo, dodamo jajčno mešanico s sirom, zapečemo in popečemo še na drugi strani. Na vrh dodamo še več sira, da bo okus res bogat.

Še nekaj idej, kaj jesti zraven: meni tekneta avokado in rezina kruha, mogoče celo popečenega. Vedno izberem tudi sire s polnim okusom, ki ste tudi lepo stopijo. Jajčna omleta, ki zgleda kot mini pica, nam bo gotovo všeč.

jajčna omleta s sirom in šunko

Pripomočki za jajčno omleto s sirom in šunko:

  • ne potrebujemo posebnih pripomočkov

Sestavine za jajčno omleto s sirom in šunko:

Za 1 osebo:

  • 1 jajce velikosti L
  • 1 rezina kuhane ali pečene šunke
  • za 1 ščep ali žlico sveže naribanega parmezana
  • za 1 ščep naribanega sira (npr. masdamerja, ementalerja..)
  • približno 5-10 g sira s plemenito plesnijo oz. po okusu
  • 1 ščep posušenega origana
  • 1 ščepec soli
  • par kapljic sončničnega olja za peko

Postopek za jajčno omleto s sirom in šunko:

Tole jajčno omleto začnemo pripravljati tako, da v manjšo ponev vlijemo par kapljic olja. Ko je segreto, rezino šunke položimo v ponev. Šunko na srednji temperaturi popečemo z obeh strani.

Jajčna omleta s sirom in šunko

Medtem v skledico ubijemo eno jajce in mu dodamo ščep posušenega origana, ščepec soli in za ščep sveže naribanega parmezana. Vse razžvrkljamo in premešamo.

Jajčna omleta s sirom in šunko

Ko je šunka popečena, jajčno mešanico vlijemo v ponev, čez šunko. V dobri minutki ali dveh se jajčna masa toliko zapeče, da lahko omleto s kuhinjsko lopatko previdno obrnemo. Vmes še naribamo izbrani sir (masdamer, ementaler ali katerega drugega po želji).

Jajčna omleta s sirom in šunko

Jajčno omleto popečemo še na drugi strani. Takoj, ko jo obrnemo, čeznjo posujemo nariban sir in po želji dodamo še koščke sira s plesnijo. Sir se bo stopil, jajčna omleta pa se bo do konca zapekla.

Jajčna omleta s sirom in šunko

Jajčna omleta s sirom in šunko je pečena in prestavimo jo na krožnik. Takoj, še čimbolj vročo postrežemo s kruhom, zraven pa lahko ponudimo še kaj, kar nam tekne (meni npr. narezan in posoljen avokado).

Jajčna omleta s sirom in šunko

Tukaj pa je še nekaj idej za jajčne jedi, ki so primerne za zajtrk:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor