Jajca s porom
Print Friendly, PDF & Email

Obožujem slastne in dolge pozne zajtrke, ko se mi nikamor ne mudi. Ko si vzamem čas zase in se prepustim počasnemu začetku dneva. Jajca s porom so preprosta, a hkrati zelo okusna izbira, ki združuje mehkobo jajc in sladkobo pora.

Jajca s porom – pripomočki:

  • Ni posebnih pripomočkov.

Jajca s porom – sestavine:

Sestavine so za 2 osebi.

  • 4 jajca
  • 1 por
  • 1 žlica olivnega olja
  • ščepec soli in popra

Jajca s porom – postopek:

Por dobro operemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačko. Po želji lahko uporabite samo beli del, lahko pa tudi zeleni del pora, ki ga narežemo na tanjše kolobarje.

V ponvi segrejemo žlico olivnega olja. Dodamo na kolobarje narezan por in ga pražimo na zmerni temperaturi, dokler ne postane mehak in rahlo zlato rjav. Praženje naj traja približno 5 minut.

Ko je por pripravljen, dovolj mehak in popražen, zmanjšamo temperaturo in ubijemo jajca v ponev.

Dodamo ščepec soli in popra. Po želji lahko dodamo še kakšno poljubno začimbo (npr. curry, sladka rdeča paprika).

Premešamo jajca in jih pečemo do želene strukture.

Ljubitelji sira lahko dodate nariban sir in ga pustite, da se rahlo stopi. Jajca postrežemo na plitek krožnik, okrasimo jih lahko s svežimi zelišči. Zraven si pripravimo skodelico kapučina ter uživamo v slastnem zajtrku.

Pa dober tek!

Če imate radi zajtrke z jajci, poskusite tudi:

Tukaj pa sta še nasveta, kako pravilno skuhamo mehko kuhano jajce in kako pravilno skuhamo trdo kuhano jajce.

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor