Spomladanski zavitki
Print Friendly, PDF & Email

Spomladanski zavitki so svež, hrustljav in pisan prigrizek, ki bo učinkovito pregnal morebitno popoldansko lakoto. Zavitke lahko postrežemo tudi kot predjed ali kot večerni prigrizek ob kozarcu belega vina.

spomladanski-zavitkiSpomladanski zavitki – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • velik plitek krožnik
  • ponev

Spomladanski zavitki – sestavine:

(za 6 zavitkov)

  • 80 g korenja (1 večji koren)
  • 50 g rdečega zelja
  • 2-3 liste kodrolistnega ohrovta
  • pol avokada
  • pol rdeče paprike
  • 6 listov sveže bazilike
  • 6 kosov riževega papirja

Spomladanski zavitki – priprava:

Ohrovtove liste, baziliko in papriko temeljito speremo pod tekočo vodo. Ohrovtove liste natrgamo na manjše kose. Trdi stržen odrežemo in zavržemo. Polovico rdeče paprike narežemo na trakove. Korenje olupimo in narežemo na tanke rezine. Avokado razpolovimo in z žlico izdolbemo meso iz olupka ter ga narežemo na do pol cm široke trakove. Zelje narežemo na tanke trakove.

spomladanski-zavitkiV ponev vlijemo toplo vodo. Rižev papir položimo v vodo, da se zmehča. Nato ga prestavimo na krožnik in ga previdno raztegnemo.

spomladanski-zavitkiNa sredino papirja položimo kos kodrolistnega ohrovta, 2 rezini korenja, 2 trakova rdeče paprike, kos avokada, par trakov rdečega zelja in na vrh položimo še list bazilike.

spomladanski-zavitkiRižev papir spodaj in zgoraj zavihamo.

spomladanski-zavitkiNadaljujemo z zavijanjem s strani in zavitek zarolamo do konca. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse zelenjave.

spomladanski-zavitkiK svežim spomladanskim zavitkom se odlično poda rahlo pikanta gorčična omaka. Pripravimo bolj gosto različico omake, da se lepo oprime zelenjave.spomladanski-zavitkiUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor