Sadne kroglice z orehi
Print Friendly, PDF & Email

Sadne kroglice z orehi spadajo med zdrave sladice, ki jih brez slabe vesti ponudimo tudi mlajšim otrokom, hkrati pa niso nič manj sladke in slastne, čeprav ne vsebujejo sladkorja. Hmm, posladek brez sladkorja, je to res lahko slastno? Predlagam, da poskusite in se prepričate sami. Presenečeni boste!

Sadne kroglice z orehi

Sadne kroglice z orehi – pripomočki:

  • blender ali palični mikser

Sadne kroglice z orehi – sestavine:

  • 70 g mletih orehov
  • 100 g suhih sliv
  • 100 g suhih fig
  • 2 žlici sezama (lahko brez)
  • 2 žlici kokosove moke
  • 1 dl soka ali vode
  • večji ščepec mletega cimeta

Sadne kroglice z orehi – postopek:

V skodelici namočimo suhe slive. Namakamo jih lahko v sadnem soku, če pa ga nimamo pri roki, pa je prav tako dobra tudi navadna voda. Namakamo jih vsaj 15 min, če pa bi radi ta čas skrajšali, uporabimo nekoliko mlačno vodo. Pri suhih slivah moramo biti previdni, da res ne vsebujejo koščic. Dostikrat se namreč zgodi, da kljub temu, da na embalaži piše, da so slive brez koščic, se vendarle kakšna najde (to tudi piše v drobnem tisku).

Enako kot suhe slive, namočimo tudi fige. Ne bi bilo nič narobe, če bi slive in fige namočili skupaj, v isti skodelici.

V posodo damo vse suhe sestavine: 70 g mletih orehov,2 žlici sezama (lahko brez oziroma namesto njega lahko dodamo kokosovo moko),2 žlici kokosove moke ter večji ščepec mletega cimeta. Po želji in okusu bi lahko dodali še kakšno drugo začimbo; npr. mleti ingver, kardamom, klinčke. Sestavine premešamo z žlico.

Odlijemo (in prihranimo) tekočino s suhih sliv ter fig. Figam odstranimo morebitne večje dele pecljev.

Namočeno suho sadje stresemo v blender in ga zmiksamo. Za lažje miksanje dodamo nekaj žlic tekočine. Najboljše je, da uporabimo kar tisto, v kateri smo namakali sadje.

Zmiksano suho sadje vmešamo med suhe sestavine.

Mase ni potrebno pustiti počivati, ampak lahko takoj začnemo z oblikovanjem kroglic. Sadne kroglice povaljamo v mletih orehih.

Sadne kroglice z orehi

Namesto v mletih orehih, jih lahko po želji povaljamo v kokosovi moki in tako dobimo kar dvoje različnih kroglic.

Sadne kroglice z orehi

Prijetno sladkanje!

Preverite še druge recepte za razne kroglice, ki jih pripravimo hitro in enostavno:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor