Topli obloženi kruhki
Print Friendly, PDF & Email

Topli obloženi kruhki so okusna jed, ki po okusu in videzu spominja na mini pico z zapečenim slastnim sirom, mocarelo in šunko. So hitro pripravljeni, kar je super, saj nam v današnjem tempu življenja velikokrat primanjkuje časa za pripravo hrane. Tako nam hitro pripravljeni topli obloženi kruhki z dodano svežo kumarico in paradižnikom potešijo lakoto.

Pripomočki za pripravo toplih obloženih kruhkov:

  • nož
  • nož lupilec
  • deska za rezanje
  • skleda
  • žlica
  • pekač 27 x 22 cm
  • pečica

Sestavine za pripravo toplih obloženih kruhkov

Za 2 osebi:

  • 2 okrogla pekovska peciva (kajzerici)
  • 200 g kuhane šunke
  • 200 g sira gauda ali edamec
  • 100 g sira mini mozzarella
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 jajce
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • 1 srednja velika kumarica (ali druga zelenjava po vašem okusu)
  • 2 srednje velika paradižnika (ali druga zelenjava po vašem okusu)

Postopek priprave toplih obloženih kruhkov

Okroglo pekovsko pecivo (pri tem receptu ga lahko uporabimo tudi, ko ni več sveže, saj se pri pogrevanju in peki osveži, zmehča in zadiši, kakor bi ga sveže spekli) po dolgem prerežemo, da dobimo dva dela enaka okrogla dela.

Na rezine narezano kuhano šunko narežemo na manjše kvadrate.

Tudi na rezine narezan sir narežemo na kvadrate.

Mini mozzarella sirčke razrežemo na štiri dele (že imate veliko mozzarelo jo narežite na več manjših kosov). Narezane sestavine naložimo v skledo in dodamo jajce, kislo smetano in po želji popopramo.

Vse sestavine dobro premešamo in naložimo na prerezano pekovsko pecivo. Naložimo v pekač in damo v ogreto pečico na 180°C (ventilacijska pečica) za 8 – 10 minut.

medtem, ko se topli obloženi kruhki pečejo, pripravimo kumarico in paradižnika za prilogo na krožniku in vitaminsko boj zdrav obrok. Seveda lahko uporabite tudi drugo zelenjavo. Kumarico operemo, olupimo in narežemo po dolžini na osem delov, naložimo na vsak krožnik po polovico kumaric, da jih bomo grizljali zraven toplih kruhkov.

Tudi paradižnik operemo in ga narežemo na osem delov in na vsak krožnik položimo narezan paradižnik. Paradižnik in kumarice po želji solimo in popopramo.

Ko so topli obloženi kruhki pečeni, še vroče položimo poleg narezane kumarice in paradižnika in takoj postrežemo.

Ne glede na to, ali smo z družino, sami ali v družbi, vedno paše topel obložen kruhek. Dober tek!
Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor